More

  Concert incendiar rock Dirty Shirt şi prietenii

  rock

  Formaţiile Band for Rent, Untold Faith şi Dirty Shirt au susţinut sâmbătă seara un incendiar concert rock, care s-a desfăşurat la “G.M. Zamfirescu”, într-un eveniment organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”. Concertul a făcut parte din cadrul turneului Dirty Shirt Freak Show, iar cu această ocazie rockerii din Seini şi-au prezentat noul lor violonist, în persoana lui Sergiu Corbu Boldor.

  Şi concertul din cursul serii de sâmbătă a avut parte de un public numeros, care a dorit să participe la recitalurile oferite de respectivele trupe. Primii care au deschis show-ul au fost cei de la Band for Rent, o trupă care s-a format în 2007, cu membrii iniţiali Dan, Ciumi, Mihai şi Alex, dintre care ultimii doi colaboraseră şi înainte pe plan muzical. Stilul ales, rock alternativ, a fost mai puţin o decizie cât un rezultat natural al coeziunii dintre membri.

  După care show-ul a continuat cu careienii de la Untold Faith, o trupă care a luat fiinţă în toamna lui 2010 pornind ca şi un side project din iniţiativa tobarului Gindele Gabor si chitaristului Mogyoros Attila, ambii membri activi Psycho Symphony. Stilul abordat al formaţiei careiene este cel de progressive metal.

  Seara de rock s-a încheiat cu recitalul celor de la Dirty Shirt, care se află în turneul Dirty Shirt Freak Show Tour 2014”, care i-a încântat pe rockeri. Aceştia s-au înfiinţat în 1995 în orăşelul Seini, judeţul Maramureş. Cu această ocazie, ei şi-au prezentat noul lor violonist, acesta fiind Sergiu Corbu Boldor.

  Trupa Dirty Shirt este considerată una din cele mai originale apariţii pe scena rock din România, combinând stiluri din orizonturi muzicale foarte diferite: pe o bază Metal-Industrial-Hardcore se adaugă elemente preluate din Folclorul românesc, Funk, Electro, Progressive, Muzică clasică.De asemenea versurile formaţiei sunt în diverse limbi: engleză, română, franceză, sârbă şi maghiară.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE