More


  Jocurile de noroc scot anual 650 milioane de euro din buzunarele românilor

  =

  Industria jocurilor de noroc, o piaţă formată din firmele care administrează aparate de tip slot-machine (aşa- numitele păcănele) sau care organizează pariuri sportive şi jocuri de loterie, a adus încasări de 657 de milioane de euro în 2012 companiilor de profil, potrivit unui studiu realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

  Deşi activează pe o piaţă foarte reglementată, unde, de exemplu, nu sunt autorizate jocurile online, iar activităţile de marketing şi publicitatea sunt interzise, încasările aduse de românii care îşi petrec timpul în sălile de jocuri de noroc sau în cazinouri generează profituri semnificative unor operatori.

  Spre exemplu, o sală de jocuri din Oneşti, cu afaceri de 588.000 de euro în 2012, a avut profit de 44%, în timp ce MaxBet, unul dintre marii jucători de pe piaţa de profil care şi-a publicat rezultatele pe 2013 a avut un profit net de 11,4 milioane de euro anul trecut cu o marjă de aproape 25% din cifra de afaceri.

  Autorii studiului PwC spun, însă, că marjele de profit sunt mai mici, luând în considerare raportările făcute de firmele din întreaga industrie.

  “Nu există profitabilitate foarte mare în această industrie, rezultatele studiului arată că marja medie de profit operaţional este de 9%, peste cea înregistrată în industrii precum este retailul, dar sub marje înregistrate de exemplu în industria telecom”, a explicat Bogdan Belciu, partener pe servicii de consultanţă pentru management în cadrul PwC şi autor al studiului.

  Ioan Raţiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img