Lenard, noul erou de la Ardud

lupte

Medalia de argint cucerită de Lenard Berei la Campionatele Europene de lupte cadeţi nu a rămas fără ecou. Tocmai de aceea, ieri, la sala de şedinţe din cadrul Primăriei Ardud, sportivul, antrenorii, consilierii locali, primarul Ovidiu Duma şi susţinătorii acestui sport s-au întâlnit pentru a-l felicita pe proaspătul vice-campion european.

Primul a luat cuvântul cel care l-a descoperit şi l-a format, antrenorul Tudor Barbul. A povestit despre evoluţia remarcabilă a sportivului în Bulgaria. În plus, acesta a stabilit un nou obictiv la Europenele de la anul: medalia de aur.

“La anul vrem să schimbăm culoarea medaliei, iar acest lucru se poate. La anul vom avea alţi doi sportivi care vor putea concura la o asemenea competiţie. Este vorba de Marian Zaha şi Marius Bulgăr la 42 de kg. În plus, ne pregătim pentru luna iulie, când vor avea loc în Slovacia Campionatele Mondiale la cadeţi. Aici îi vom avea pe Sabinel Lobonţ la 50 kg, pe Mădălin Bulgăr la 63 kg, dacă va fi apt complet din punct de vedere medical şi bineînţeles Lenard Berei la sută. Federaţia Română de Lupte este alături de noi şi ne-au promis că vor veni luna viitoare la Mădăras şi Ardud pentru a vedea centrul de pregătire“, a spus Tudor Barbul.

lupte-grup

La rândul său, primarul Ardudului, Ovidiu Duma, a avut numai cuvinte de laudă, aprecieri în ceea ce-l priveşte pe sportivul medaliat la Europene.

“Ne încântă pe toţi această realizare. Bravo Lenard, felicitări, ne-ai făcut mândri pe noi toţi din Ardud. Un rezultat foarte bun, este meritul vostru că aţi crezut în acest vis încă de la început. Eşti un om de calitate şi cu siguranţă te vei menţine în vârful performanţei“.

După care Ovidiu Duma a propus ca în şedinţa viitoare a Consiliului Local să fie aprobată suma de 1000 de lei pentru a-l recompensa pe luptător. Cu siguranţă Municipiul şi Judeţul vor aprecia la rândul lor performanţa şi o vor răsplăti aşa cum se cuvine.

Tudor Barbul a dorit să aducă mulţumiri întregii echipe care a făcut posibilă această realizare: colegii săi, antrenorii Francisc Szabo, Claudiu Blaga, Norocel Barbur, Ludovic Lieb, dar şi directorului CS Satu Mare Marcel Tarţa, dar şi lui Dacian Barbul, cel care a simţit că Berei va ajunge departe.

La final, Marcel Tarţa a făcut şi el o mică premiere. Un buchet mare de flori pentru mama sportivului, iar pentru sportiv şi antrenor câte un plic cu o sumă de bani, iar Sabinel Lobonţ va urma să primească o indemnizaţie de efort, fiind cel de-al doilea reprezentant al clubului la Europenele din Bulgaria.

S-a stabilit şi un obiectiv de viitor foarte îndrăzneţ: participarea la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

Daniel Chiorean

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Castrul Roman Porolissum – principalul obiectiv turistic din judeţul Sălaj, locul unde istoria este palpabilă

Fortificația militară a fost construită în anul 106, la ordinul împăratului roman Traian, pentru a apăra principala trecere dinspre Munții Meseş (în prezent Munții...

Filiala ANTON DAVIDESCU a UZPR Satu Mare este una dintre cele mai puternice din țară

Filiala ANTON DAVIDESCU a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) Satu Mare a fost înființată în 13 februarie 2020, în „Sala Multimedia” a Bibliotecii...

AROGANȚĂ. Șeful de cancelarie al PREFECTULUI, Adrian Cozma, CĂLARE pe BANII sătmărenilor!

Acesta își folosește influența și își face  plăcerile și își întreține hobby-urile din bani publici Iată cum unii locuitori ai județului trăiesc la limita subzistenței,alții...

Omul de afaceri Crișan Mihai și foști polițiști Boșca Vlad și Felician Jurj achitați 

Curtea de apel Oradea a dat soluția definitivă în dosarul 2727/111/2016 în care omul de afaceri Crișan Mihai era acuzat de DNA de infracțiunea...

Bărbat CONDAMNAT la pedeapsa cu închisoarea IDENTIFICAT

  Poliţiştii au identificat un bărbat, de 40 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii. Ieri, 1 iulie, poliţiştii din cadrul Poliției...