More


  Modernizarea străzilor continuă la Negreşti

  - Advertisement -

  consneg

  Consilierii locali negreşteni au aprobat, în cadrul şedinţei de ieri, depunerea a trei noi proiecte de modernizare a străzilor din Negreşti Oaş, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Acestea vin în completarea celui existent deja finanţat din fonduri europene. Dacă proiectul va fi aprobat, vor fi reabilitate 13 tronsoane de drum din oraş în lungime totală de aproape 8 km.

  Atelier de tâmplărie
  Primul punct de pe ordinea de zi a fost aprobarea proiectului “Clădire nouă Atelier de Tâmplărie” în oraşul Negreşti Oaş, a contribuţiei locale la cofinanţarea necesară derulării acestuia şi a acordului de parteneriat. Conform explicaţiilor oferite de arhitectul şef al Primăriei Negreşti-Oaş, Maria Halas, este vorba despre un proiect care poate obţine o finanţare de 935.951 de lei prin Programul Operaţional Regional. Conform cerinţelor din Ghidul Solicitantului, proiectul poate fi pus în parteneriat între oraşul Negreşti Oaş (lider de proiect), respectiv Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron”, şi vizează construirea unui atelier de tâmplărie în apropierea unităţii de învăţământ.

  Contribuţia proprie a oraşului Negreşti Oaş este de 263.471 lei, din care 13.724 de lei cofinanţare la cheltuieli eligibile şi 249.747 cheltuieli neeligibile. Consilierii locali negreşteni au fost de acord şi au aprobat proiectul cu unanimitate de voturi.

  Trei proiecte noi pentru modernizarea străzilor
  Celelalte trei puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri au făcut referire la aprobarea derulării a trei proiecte pentru modernizarea străzilor Crizantemelor, Salcâmului, Mihai Viteazu, Moţilor (tronsonul dintre strada Turului şi strada Salcâmului şi tronsonul dintre strada Ion Creangă şi strada Turului), DC 11, strada Turului (tronsonul dintre strada Victoriei şi strada Dumbrava), Primăverii, Viitorului, Arenei şi 1 Iunie (pe tronsonul dintre strada Moţilor şi strada Plopilor şi pe tronsonul dintre prelungure strada 1 Iunie şi strada Pădurii). Este vorba despre 13 tronsoane de drum în lungime totală de aproape 8 km, care ar urma să fie finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a proiectului este de peste 11,37 de milioane de lei, din care contribuţia de la bugetul local se ridică la 515.325 de lei.

  Conform explicaţiilor date de Maria Halas, proiectele sunt programate pentru aprobare la Bucureşti unde trebuie şi susţinute pentru a fi aprobate. “Din acest motiv, Consiliul Local trebuie să aprobe atât derularea acestor proiecte cât şi contribuţia locală de cofinanţare necesare derulării acestora”, a precizat arhitectul şef. După explicaţiile primite, edilii negreşteni au aprobat în unanimitate de voturi şi cele trei proiecte de pe ordinea de zi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare