More


  Bac-ul 2014 anunţă subiecte mai grele la examenele din vară

  - Advertisement -

  Anul acesta, elevii care au dat Bacalaureatul în sesiune specială dedicată olimpicilor şi sportivilor care participă la vară la competiţii internaţionale au avut de rezolvat subiecte asemănătoare cu cele de la simulare, dar cu un grad de complexitate mai mare decât cele date la examenul din vara trecută.

  Aşa că tinerii care se pregătesc de Bac-ul din vară se pot aştepta la subiecte care i-ar putea pune în dificultate, cel puţin la română şi la matematică, susţin specialiştii în Educaţie.

  Diferenţa dintre examenul de anul trecut şi cel din acest an este clară la Limba şi literatura română, unde la Bac-ul olimpicilor subiectele de la uman au fost mai dificile decât cele de anul trecut şi implicit faţă de cele date la real. A fost mai greu la uman decât la real, cum e normal să fie, însă anul trecut a fost exact pe dos, a fost mai dificil la real. Romanul psihologic şi Camil Petrescu de la eseu nu sunt deloc uşor de abordat, aşa că subiectul de la uman este clar mai dificil decât la real, unde au avut un text dramatic la subiectul al treilea, cel mai probabil din Caragiale, la care însă cei mai mulţi nu credeau că se aşteaptă, având în vedere că s-a dat şi la simularea de la clasa a XI-a.

  De asemenea, dacă anul trecut elevii au ieşit bucuroşi de la examenul de matematică, spunând că a fost mai uşor decât se aşteptau, subiectele de la Bac-ul olimpicilor au fost “mai serioase” decât cele din vară, mai provocatoare pentru elevi, cel puţin cele de la profilul Mate-Info.

  Şi la istorie subiectele au avut o abordare diferită faţă de ceea ce s-a dat vara trecută şi nu au fost uşoare. Au fost subiecte accesibile, cu un grad mediu de dificultate, cum trebuie să fie la Bac. Seamănă cu ceea ce s-a dat la simulare, însă acum textele date spre analiză şi cerinţele aferente de la subiectul II, despre relaţiile dintre România şi Rusia, politizează puţin materia, raportând-o la desfăşurările internaţionale actuale şi le induce elevilor o rusofobie.

  Ioan Raţiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img