More

  Belgia – Algeria 2-1 / Cu emoții…

  feilai

  Echipa Belgiei a învins formația Algeriei cu scorul de 2-1 (0-1), marți, pe stadionul ‘’Mineirao’’ din Belo Horizonte, în cadrul Grupa H

  Algeria a deschis scorul prin Sofiane Feghouli (25 — penalty), dar belgienii au întors rezultatul în ultima parte a meciului, prin golurile reușite de Marouane Fellaini (70) și Dries Mertens (80).
  Algeria, care la începutul lunii a învins România cu 2-1, la Geneva, în meci amical, a deschis scorul în minutul 25, prin Sofiane Feghouli, dintr-un penalty acordat după ce jucătorul Valenciei a fost faultat de Jan Vertonghen: 0-1.
  Feghouli a marcat primul gol pentru Algeria la Cupa Mondială de la reușita lui Djamel Zidane, împotriva Irlandei de Nord, în 1986. ‘’Vulpile deșertului’’ adunaseră 506 minute consecutive fără gol marcat la Cupa Mondială și nu a lipsit mult să depășească recordul all-time al Boliviei, de 517 minute fără gol înscris.
  Belgienii s-au dezmeticit cu greu și au reluat asaltul la poarta algeriană, având o posesie covârșitoare, dar sterilă.
  ‘’Diavolii roșii’’ au restabilit egalitatea în minutul 70, când Fellaini, inspirat introdus de selecționerul Wilmots, a trimis mingea cu capul sub transversală, în urma centrării lui De Bruyne: 1-1.
  Peste alte zece minute, belgienii au recuperat un balon și au marcat al doilea gol al capătul unui contraatac, prin Dries Mertens (80): 2-1. De Bruyne a fost cel care a recuperat balonul și l-a lansat pe Hazard, mijlocașul lui Chelsea pasând decisiv lui Mertens.
  Belgienii au obținut un succes cu emoții, deși erau mari favoriți ai grupei, în timp ce Algeria a rezistat vreme de 70 de minute, bazându-se exclusiv pe apărare, după un gol marcat după o eroare a adversarilor.
  Belgia — Algeria 2-1 (0-1)
  Au marcat: Marouane Fellaini (70), Dries Mertens (80), respectiv Sofiane Feghouli (25 — penalty).

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE