More


  Finală 100% sătmăreană

  - Advertisement -

  floreta

  În această perioadă, la Timişoara se desfăşoară Campionatele Naţionale de floretă tineret (U 23). Concursul a debutat ieri cu proba individuală masculină. De la CS Satu Mare s-au duelat Ștefan Mureșan, Bogdan Dascălu, Sebastian Flucuș, Alpar Bartok și Benjamin Bodo. Dacă anul trecut floretiştii noştri nu au reuşit să câştige vreo medalie la individual, de această dată finala a fost una 100% sătmăreană. Asta pentru că în ultimul act s-au întâlnit Benjamin Bodo, revelaţia acestui sport şi deja consacratul Bogdan Dascălu, care a fost de neoprit.

  Deşi accidentat serios, cu glezna umflată, fiind la un pas să părăsească din această cauză concursul, Bogdan Dascălu a ales să forţeze şi a reuşit să câştige titlul naţional la tineret. Astfel, Bogdan l-a învins lejer pe mai tânărul Benjamin Bodo cu 15-4 şi şi-a adjudecat medalia de aur. Dascălu s-a accidentat în duelul cu Alexandru Georgescu de la Steaua, pentru intrarea în patru, dar nimic nu i-a putut sta în cale. Deşi a primit indicaţii din partea staff-ului medical că e mai bine să abandoneze pentru a nu agrava situaţia, sportivul de la CS a luat o decizie de neclintit: să continue.

  Locul trei le-a revenit lui Teofil Moisuc, un alt floretist sătmărean, de la CSU Poli Timișoara, și lui Vlad Porușniuc, de la CSA Steaua București. Felicitări şi antrenorilor Eva Lengyel, Attila File şi Arnold Izsaki pentru această generaţie de excepţie, care face performanţă chiar şi cu bani foarte puţini. “Ne bucurăm de această realizare pentru că nu se ştie de la anul ce va fi. Din păcate şi Dascălu va pleca la facultate în Cluj. La Satu Mare nu reuşim să ţinem sportivii de valoare, noi muncim cu ei pentru export şi ajung la cluburi care au resurse financiare şi condiţii pentru performanţă“, a spus Attila File.

  Competiţia continuă azi cu proba pe echipe, unde CS îşi apără titlul cucerit anul trecut. Echipa de la CS Satu Mare va fi alcătuită din Bodo, Mureşan, Flucuş, iar în ceea ce-l priveşte pe Dascălu, evoluţia sa este pusă sub semnul întrebării din cauza acestei accidentări.

  După care vine rândul fetelor să se lupte pentru medalii. De la clubul sătmărean vor participa Evelyn Petrişor, Adriana Haidu, Alexandra Lazin şi Anett Varga.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare