More

    Francezii merg ceas!

    meci

    Franța și Elveția au oferit scorul Campionatului Mondial 2014. ”Cocoșii galici” au condus cu 5-0, dar spre final, elvețienii au marcat de două ori stabilind scorul final, 5-2. In urma acestui rezultat francezii se califică în optimi. Aceștia se alătură celorlalte echipe deja calificate în această fază a Campionatului din Brazilia: Olanda, Chile, Columbia și Costa Rica.
    Revenind la meci, după victoria lejeră împotriva naţionalei din Honduras, 3-0, francezii au mai obţinut 3 puncte destul de uşor, învingînd Elveţia la scor, 5-2. Franţa strânge astfel 6 puncte şi este ca şi calificată în optimile de finală. Elveţia e obligată să bată Honduras în ultima etapă, dar are nevoie şi de ajutorul Franţei, care va întâlni Ecuador. Giroud a deschis scorul în minutul 17, iar peste doar un minut Matuidi a făcut 2-0. Benzema a ratat un penalty în minutul 32, dar până la pauză avea să fie 3-0 după golul lui Valbuena.
    Benzema şi-a luat revanşa şi a înscris în minutul 67, pentru ca Sissoko să facă 5-0. Dzemaili şi Xhaka au redus din diferenţă în minutele 81 şi 87. Cabaye a încasat singurul cartonaş galben al acestui meci în minutul 88 şi va lipsi în ultimul meci din grupă. Acelaşi Benzema a mai marcat în minutul 90+3, dar arbitrul fluierase deja finalul jocului.
    Echipele de start:
    Elveţia: Benaglio – Lichtsteiner, Djorou, Von Bergen, Rodriguez – Inler, Shaqiri, Behrami, Seferovici, Xhaka – Mehmedi
    Franţa: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Cabaye, Matuidi, Sissoko, Valbuena – Giroud, Benzema

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE