More

    ”Portocala mecanică” cu un pas în optimi

    robben

    Olanda a făcut un pas spre calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia aseară, după ce a învins formația Australiei cu scorul de 3-2 (1-1), pe stadionul ”Beira-Rio” din Porto Alegre, într-un meci din Grupa B. Olandezii s-au impus prin golurile marcate de Arjen Robben (20), Robin van Persie (58) și Memphis Depay (68), golurile australienilor fiind semnate de Tim Cahill (21), Mile Jedinak (54 — penalty), într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum ale turneului, care a consfințit, totuși, eliminarea formației de la Antipozi.
    Olanda, care a surclasat campioana mondială Spania în primul meci, cu 5-1, a înscris însă la primul său contraatac periculos, prin Arjen Robben, după o cursă de la mijlocul terenului: 0-1 (20).

    Peste doar un minut ”Socceroos” a egalat, prin cel mai frumos gol al competiției din Brazilia până acum: o centrare lungă de pe partea dreaptă, a fost trimisă de Cahill cu un voleu senzațional sub transversala lui Cillessen, 1-1 (21).

    Deși ”portocala mecanică” a avut prima situație a părții secunde, prin șutul lui Sneijder (50), Australia a fost cea care a marcat, prin Mile Jedinak, în minutul 54, din penalty, după un henț comis în propriul careu de Janmaat, la șutul noului intrat Bozanic: 2-1.

    Meciul și-a păstrat nivelul ridicat de spectacol și ”Oranje” a egalat după doar patru minute, prin Robin van Persie, angajat excelent în careu de Depay: 2-2 (58).
    După ce australienii au ratat o ocazie rarisimă (67), prin Oar și Cahill, Olanda a dat lovitura, cu un șut de la distanță, expediat de Memphis Depay, care l-a păcălit pe portarul Ryan: 2-3 (68). Depay a devenit cel mai tânăr marcator al Olandei în Cupa Mondială, la 20 de ani și 4 luni. Robben și van Persie și-au făcut din nou datoria și s-au alăturat lui Thomas Mueller, cu câte trei goluri fiecare, în fruntea clasamentului golgheterilor.

    Ultimele partide din grupă vor avea loc pe 23 iunie, Australia — Spania, la Curitiba, și Olanda — Chile, la Sao Paulo, ambele de la ora 19,00.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE