More


  Poştaşii sătmăreni nu îşi pot efectua concediile de odihnă

  - Advertisement -

  trandafir

  Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali ( SLP) Satu Mare, Tripon Trandafir (foto), a tras ieri un semnal de alarmă în cadrul Comisiei de Dialog Civic. Tripon Trandafir a precizat că din cauza deficitului mare de personal poştaşii se află în imposibilitatea de a-şi efectua concediile de odihnă. Ca şi reacţie, angajaţii sătmăreni ai Poştei Române îi cer liderului de sindicat să organizeze acţiuni de protest în stradă. Tripon Trandafir a precizat că nu este adeptul unor astfel de forme de protest, solicitând sprijinul Instituţiei Prefectului pentru a rezolva această problemă.

  Deficit mare de personal
  Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali ( SLP) Satu Mare, Tripon Trandafir, a precizat că la nivelul judeţului Satu Mare Poşta Română are un deficit de 17 angajaţi. De asemenea, nu mai puţin de 76 de persoane nu se mai regăsesc pe statele de plată ale Poştei Române în urma ultimelor disponibilizări sau plecări voluntare. Tripon Trandafir susţine că cele mai mari probleme se înregistrează în mediul rural, “dar asta nu înseamnă că în mediul urban situaţia este mai roză”. Astfel, din cauza lipsei de personal, un număr de 56 de salariaţi din cadrul Poştei Române nu îşi vor putea efectua concediile legale de odihnă. “La nivel naţional Poşta Română are în prezent un deficit de 1.700 de persoane, iar la nivelul judeţului Satu Mare există un deficit de 17 persoane. Din această cauză, la Satu Mare un număr de 56 de persoane nu îşi pot efectua concediile de odihnă. Iar la cum arată situaţia, nici nu şi-l vor putea lua vreodată, dacă se continuă în acest mod”, a declarat Tripon Trandafir.

  Apel la sprijinul Prefecturii
  În cadrul Comisiei de Dialog Civic, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Satu Mare, Tripon Trandafir, a solicitat Instituţiei Prefectului sprijin pentru rezolvarea acestei probleme. “Oamenii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi. Oamenii îmi cer să întreprindem măsuri extreme. Şi mă refer aici la proteste de stradă. Eu încerc să evit astfel de forme de protest, dar, din păcate, după cum s-a demonstrat şi în trecut, doar în urma unor astfel de forme de protest extreme am obţinut câte ceva. Fac un apel către Instituţia Prefectului pentru a ne sprijini în faţa forurilor de la Bucureşti”, a declarat Tripon Trandafir.
  De altfel, Comitetul Executiv al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul Poştei Române, a hotărât în luna mai declanşarea acţiunilor de protest la nivel naţional. Prima acţiune a avut loc duminică, 11 mai, când a fost organizat un miting de protest în Piaţa Victoriei, la care au participat zeci de angajaţi sătmăreni ai Poştei Române.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img