More


  Primul aur european pentru Simona!

  - Advertisement -

  pop-simona

  „Încă nu pot să realizez ce mi s-a întâmplat. Sunt extrem de fericită” ne-a transmis spadasina Simona Pop imediat după aurul luat de ea şi echipa României de spadă la Europenele de la Strasbourg.

  Pentru spadasina crescută de Csiszar Francisc la CS Satu Mare este prima medalie de aur din carieră cucerită la o competiţie de o asemenea anvergură.

  În 12 ani petrecuţi la CS Satu Mare , Simona a cucerit zeci de medalii la Campionatele Naţionale iar pe plan internaţional a reuşit, când nimeni nu i dădea vreo şansă să câștige o medalie de argint la Campionatele Mondiale de Juniori din 2008 Acireale , apoi tot argint la Universiada de vară 2009 în Belgrad.

  Trecerea la Steaua i-a asigurat şi un loc de titulară în echipa României condusă de locomotiva Ana Maria Brânză. Iar la nivel de senioare au început să apară şi medaliile.

  Mai întâi la Cupa Mondială, argint şi bronz iar apoi argint la Europenele din Croaţia şi bronz la Mondialele din Ungaria din 2013.

  Acum a venit timpul pentru prima medalie de aur. Cu Simona Gherman revenită în echipă, România a prins aripi şi în formula Brânză-Pop, Gherman şi Udrea rezervă spadasinele noastre au cucerit titlul continental după un parcurs excelent.

  „Le mulţumesc sătmărenilor pentru mesajele trimise pe facebook şi nu numai. E un moment unic şi sper că nu ne vom opri aici. Urmează Mondialul unde sperăm să luăm o nouă medalie„ a mai spus Simona Pop care se întoarce azi la Satu Mare iar luni seara va fi invitata emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Ministerul Tineretului şi Sportului, alături de Federaţia Română de Scrimă, le-a pregătit aseară fetelor o primire specială la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

  “Fetele noastre merită recunoştinţa întregii ţări. Vreau să ne promovăm sportivii de performanţă – modele pentru copii şi tineri – pentru că astfel putem inspira şi atrage oamenii către sport. Sunt extrem de mândră să văd că, după box şi tenis, avem rezultate remarcabile şi la scrimă şi sunt convinsă că vom continua să fim campioni şi la alte sporturi. Vă aştept pe toţi să susţinem şi să felicităm performanţa echipei feminine de spadă la Campionatele Europene”, a precizat ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

  Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, le –a primit pe campioane şi echipa de antrenori în Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni. Alături de Gabi Szabo au mai fost prezenţi, Col. George Boroi– comandant, preşedinte al Clubului Sportiv al Armatei Steaua şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Scrimă, și doamna Ana Pascu, președinte de onoare al Federației Române de Scrimă și vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare