More


  Rapid a luat licenţa la TAS şi va putea evolua în sezonul viitor de Liga 1

  - Advertisement -

  7

   

  Gruparea FC Rapid a câştigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv litigiul cu Federaţia Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licenţa clubului giuleştean pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Nicolae Manea.

  “Tribunalul a făcut dreptate. Am câştigat litigiul la TAS şi am primit licenţa pentru sezonul următor al Ligii I. Sincer, noi nici nu trebuia să ajungem aici, pentru că dosarul nostru de licenţiere a fost în regulă. Nu îmi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai contează, Rapid va juca din nou în Liga I chiar din acest sezon. Vreau să mulţumesc în mod special Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ajutorul pe care ni l-a dat în acest litigiu de la Lausanne”, a declarat Nicolae Manea.

  Chiar dacă vor juca în sezonul viitor în Liga 1, problemele Rapidului nu sunt în totalitate rezolvate. Viorel Moldovan anunţă că nu se ştie dacă va continua să pregătească echipa din Giuleşti din cauza condiţiilor financiare dificile.

  “Doamna administrator judiciar ne-a anunţat că am primit licenţa. Nu ştiu dacă voi rămâne la Rapid. Depinde de aspectul financiar. Trebuie să vină cineva să investească. Cu lotul actual nu putem face faţă în prima ligă. Avem nevoie de întăriri, practic trebuie să aducem o întreagă echipă”, a spus Moldovan la Sport.ro.

  Nici Răzvan Burleanu nu a răma impasibil după aflarea veştii că Rapid a primit licenţa pentru Liga 1 la TAS. Preşedintele FRF a anunţat că va lua măsuri împotriva membrilor  Comisiei de Licenţiere de la apel.

  “Membrii Comisiei de Licenţiere de la apel vor fi schimbaţi”, a spus Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, pentru ProSport.

  FC Rapid a deschis la 5 iunie acţiunea împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administraţiei de Licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând taxele de înscriere a recursului din donaţii şi licitaţii efectuate de suporterii giuleşteni.

  Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional. Anterior, la 10 mai, instanţa de fond a Administraţiei de licenţiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foştii jucători Julio Cesar şi Daniel Paulista.

  Formaţia Rapid a evoluat sezonul trecut în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanţa de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câştigase barajul de menţinere în primul eşalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.

  În cazul în care Rapid, grupare care şi-a asigurat deja promovarea în plan sportiv, primea un răspuns negativ de la TAS, în locul său urma să promoveze în Liga I formaţia FC Clinceni.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img