More


  Să înceapă „Samba do Brasil”

  - Advertisement -

  Brazil-football-fans

  Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisă pe 12 iunie, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro .

  Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.

  Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Cupa Mondială FIFA, desfăşurată în acest an în Brazilia. 59 de studiouri Mondial 2014 vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, desfăşurat în perioada 12 iunie-13 iulie, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe.

  TVR 1 şi TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii – câte 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va aloca peste 20 de ore transmisiunilor sportive. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR – tvrplus.ro – care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.

  Şase jurnalişti vor comenta de la faţa locului meciurile Cupei Mondiale: Marian Olaianos, Emil Hossu Longin, Bogdan Tomulică, Dragoş Bocanaciu, Florin Mihoc şi comentatorul Radio România Cătălin Cîrnu, care se alătură echipei TVR de comentatori.

  Narcis Şelaru şi Sorin Hobana vor asigura comentariul unor partide de la Bucureşti, iar Tudor Furdui şi Cristi Mîndru vor fi gazdele studiourilor Mondial 2014, care vor preceda partidele de fotbal.

  “Din cele 12 oraşe în care se desfăşoară Cupa Mondială în acest an, noi vom acoperi 8 oraşe: Brasilia, Rio de Janeiro, Salvador, Recife, Fortaleza, Natal, Sao Paulo şi Belo Horizonte. Este prima dată când şase comentatori vor avea de acoperit un continent. Ne bazăm pe sprijinul colegilor de la Bucureşti – producătorii, redactorii, comentatorii şi prezentatorii redacţiei sport a TVR. Va fi un superb maraton fotbalistic pentru care ne-am pregătit astfel încât telespectatorii nostri să se bucure cât mai mult. TVR este singura televiziune din România care transmite Cupa Mondială în direct, aşa că fani ai fotbalului vă aşteptăm la TVR!”, a declarat Emil Hossu Longin, coordonatorul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive de la TVR.

  Jurnaliştii Ovidiu Ioaniţoaia şi Dumitru Graur, antrenorii Aurel Ţicleanu şi Mihai Stoichiţă, dar şi internaţionalul Gabi Popescu (participant la CM din ’98) vor fi specialiştii invitaţi la studiourile Mondial 2014 pentru a comenta partidele, şansele de calificare ale echipelor în fiecare fază a campionatului, evoluţii etc.

  Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 are loc pe 12 iunie şi va fi transmisă de TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro în direct , azi de la ora 21.00. De la ora 23.00, prima partidă a Cupei Mondiale – Brazilia-Croaţia – va fi comentată pentru TVR, în direct de la Sao Paulo, de Dragoş Bocanaciu.
  Programul complet al transmisiunilor TVR de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 se găseşte pe www.tvr.ro.

  Favoriți, outsideri și cote
  Acasă, Brazilia pare marea favorită a Mondialului de fotbal 2014 care debutează azi. Însă Spania, deținătoarea titlului, este și ea o candidată naturală la titlu, în timp ce după ele, Germania și Argentina lui Messi conduc trupa outsiderilor, analizează AFP într-un amplu comentariu. Însă există și echipe ca Portugalia sau Belgia care sunt gata să creeze o enormă surpriză.

  FAVORIȚI
  Brazilia-Spania a fost în 2013 finala ultimei Cupe a Confederațiilor, repetiția generală pentru Cupa Mondială. Aceasta ar putea fi și finala Mondialului, pe 13 iulie, pe Maracana. Confruntarea dintre cele două ar putea avea loc chiar înainte decât se prevede, dacă La Roja și Selecao întâmpină vreo problemă în faza grupelor. În fapt, grupele A (cea a Braziliei ) și B (cea a Spaniei) se încrucișează încă din optimile de finală, deci atenție, dacă una dintre ele are ideea proastă de a termina grupa pe locul 2!

  OUTSIDERI
  Primul outsider este probabil Argentina lui Messi. Atacantul Barcelonei nu a reușit cel mai bun sezon din viața sa. Însă un sezon slab pentru el înseamnă 43 de goluri marcate în 49 de meciuri… Cu un asemenea fenomen și o frumoasă armada ofensivă (Aguero, Di Maria, Higuain…), Albiceleste poate visa sus. Germania, la rândul său are mijloacele pentru a atinge finala unui mare turneu. Linia sa de mijloc (Schweinsteiger, Kroos, Reus, Khedira, Ozil…) este poate cea mai bogată a turneului. Finalistă la ultimul Euro, Italia este o valoare sigură a marilor competiții. Buffon și Pirlo se apropie de finalul carierei, însă rămân patronii unei Nazionale care are atuuri precum Balotelli, Motta și o apărare istoric solidă. Forfaitul lui Montolivo este totuși o lovitură dură. În sfârșit, Uruguayul pare să aibă mijloacele să se comporte poate la fel de bine ca în 2010, când a ajuns în semifinale, cu impresionantul său duo în atac, Cavani-Suarez. Însă accidentarea jucătorului lui Liverpool chiar înaintea Mondialului face să plutească incertitudinea.

  COTE
  Chiar cu liderii lor ofensivi Cristiano Ronaldo și Ribery în plină formă, Portugalia și Franța nu ar fi făcut parte din primele favorite. Cu un CR7 diminuat și prin forfaitul lui Ribery, a le vedea pe cele două naționale ajungând în finală sau chiar în ultimul careu ar fi o mare surpriză și o adevărată performanță. Belgia și tânăra sa generație condusă de Eden Hazard nu duce lipsă de talent, însă are fără îndoială prea puțină experiență. Finalistă în 2010, Olanda are mai puține certitudini în acest an, cu un efectiv întinerit de Louis Van Gaal. În sfârșit, dintre africani, fără nici un dubiu, Cote d’Ivoire are cele mai mari șanse, cu un grup accesibil, care îl are ca patron pe Yaya Toure, unul dintre cei mai buni jucători din lumea pe toate posturile luate la un loc.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare