More

  Selfie de campioni!

  cs-satu-mare-campioana

  CS Satu Mare și-a adjudecat la începutul lunii un nou titlu de campioană națională la floretă. De data aceasta, medaliile de aur au fost cucerite de către echipa masculină de tineret. Alcătuită din Sebastian Flucuș, Benjamin Bodo, Bogdan Dascălu și Ștefan Mureșan, CS Satu Mare a strâns trei victorii în tot atâtea meciuri (45-35 cu CSU Poli Timișoara, 45-43 cu CSA Steaua București și 44-30 cu CSS Ploiești) și și-a păstrat titlul câștigat anul trecut tot la Timișoara.

  Floretiștii sătmăreni au explicat în câteva cuvinte secretul succesului de la Campionatul Național de floretă tineret, proba masculină pe echipe, de la Timișoara. “Medalia de la echipe reprezintă unitatea și munca noastră ca echipă. Nu suntem doar colegi de echipă, suntem și prieteni”, a spus Sebastian Flucuș, susținut de Ștefan Mureșan: “Această medalie a fost obținută de o echipa foarte unită, care nu predă armele niciodată”.

  Benjamin Bodo a precizat faptul că titlul național nu ar fi fost posibil fără aportul deosebit al antrenorilor: “Această medalie este rodul muncii în echipă. Dar un mare merit îl au și antrenorii”.

  CS Satu Mare este pregătită de antrenorii Eva Lenghel, File Attila și Izsaki Arnold. Dascălu: “Sunt mândru că am făcut parte dintr-un așa colectiv!”

  Ultimul cuvânt l-a avut Bogdan Dascălu, cel care se va despărți în toamnă de CS Satu Mare. El se va muta la Cluj, pentru a studia la facultate, iar ca sportiv se va transfera la CSU. “Sunt extrem de fericit pentru această medalie și vreau să spun că sunt mândru că am făcut parte dintr-un așa colectiv. Mi-am încheiat evoluția la CS Satu Mare cu două medalii de aur. Ce îmi puteam dori mai mult? Felicitări celorlalte echipe”.

  În clasamentul final, locul doi a fost ocupat de CSA Steaua București, iar bronzul a revenit gazdelor de la CSU Poli Timișoara.

  Din păcate după ce am pierdut Centrul Olimpic de la Satu Mare, acum începem să ne pierdem pe rând şi sportivii de perspectivă. După ce spadasinele Simona Pop, Amalia Tătăran şi Veres Greta au ales cluburi din Bucureşti, iată că acum şi Bogdan Dascălu e nevoit să părăsească Sătmarul. Va merge cel mai probabil la Cluj Napoca unde munca lui se pare că e mai apreciată, financiar vorbind…Iar în scurt timp nu ar fi exclus ca şi talentatul Beniamin Bodo să-l urmeze pe Bogdan. Păcat de munca acestor antrenori şi de şcoala sătmăreană de scrimă care va rămâne se pare doar o pepinieră pentru Steaua, Dinamo sau orice alt club care visează la performanţe şi va continua să trăiască doar din amintiri!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE