More

  Trei goluri pentru un …1-0!

  mexic

  Echipa Mexicului a învins formația Camerunului cu scorul de 1-0 (0-0), aseară, pe ‘’Arena das Dunas’’ din Natal, într-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

  Unicul gol al partidei a fost reușit de Oribe Peralta (61), aceasta fiind prima victorie a mexicanilor în fața unei formații africane la Cupa Mondială, în patru meciuri.
  Mexicanii au marcat de trei ori pentru un 1-0 decis până la urmă de erorile de arbitraj…Inexplicabile gafe de altfel la un asemenea nivel.

  Mexicanii au început mai ofensiv, pe o ploaie torențială, și au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 11, când Giovanni Dos Santos a trimis balonul în plasă, dar golul a fost anulat după o semnalizare greșită a arbitrului asistent Clavijo, deși reluările de televiziune au demonstrat că poziția nord-americanului era corectă.

  “Leii neîmblânziți” au avut și ei momente bune de joc, cea mai favorabilă situație consumându-se în minutul 21, când șutul lui Eto’o a izbit bara.
  Mexicanii au avut și un al doilea gol neacordat, inexplicabil, în minutul 29, când același Dos Santos a introdus balonul în poartă.

  Echipa lui Miguel Herrera a început bine și partea secundă, dar Oribe Peralta, scăpat singur cu Itandje, a tras în portarul camerunez (48).

  Africanii au beneficiat și ei de o situație notabilă, în min. 58, la lovitura liberă executată de Assou-Ekotto, deviat periculos pentru propria poartă de Vazquez.
  În minutul 61 s-a făcut dreptate: Mexicul a deschis scorul prin Oribe Peralta, care a urmărit mingea respinsă de portar la șutul lui Dos Santos, 1-0.
  Marquez a devenit primul jucător care a fost căpitanul echipei sale la patru ediții diferite ale Cupei Mondiale.

  Mexicanii vor juca următorul meci cu echipa gazdă, Brazilia, pe 17 iunie, la Fortaleza (22,00), în timp ce Camerunul va înfrunta Croația pe 18 iunie, la Manaus (19 iunie în România, 01,00).

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE