More


  Careiul, sub teroarea hoţilor

  - Advertisement -

  1

  Careienii au ajuns să fie terorizaţi de hoţi. Una sau mai multe grupări specializate sparg de zor locuinţe pe raza municipiului Carei. Poliţia pare să fie depăşită de situaţie. Nemulţumiţi de neputinţa poliţiştilor de a pune capăt spargerilor, tot mai mulţi careieni s-au adresat administraţiei publice locale. Întrucât în Carei s-a instalat o adevărată stare de insecuritate, primarul Eugen Kovacs solicită autorităţilor abilitate ale statului să îşi concentreze eforturile pentru a anihila autorii valului de spargeri.

  Hoţii fac prăpăd în locuinţele careienilor
  În municipiul Carei domneşte un sentiment de insecuritate. Locuitorii municipiului sunt speriaţi de valul de spargeri din ultima perioadă. În decurs de două luni, hoţii au spart peste 20 de locuinţe. Au început cu case, dar acum nu se sfiesc să spargă apartamentele, fără să se sinchisească de faptul că ar putea fi observaţi de vecini. Potrivit bârfelor care circulă prin municipiu, ar fi vorba de o grupare de hoţi venită din altă zonă, care acţionează pe baza ponturilor primite de la diverşi infractori din Carei cu care sunt în strânsă legătură. Există şi careieni care susţin că ar fi vorba de o grupare specializată de hoţi care au venit din Ungaria, care se retrag în grabă prin Vama Urziceni după fiecare spargere.
  Interesant este faptul că un val asemănător de spargeri a avut loc în Carei în urmă cu câţiva ani. Spargerile au încetat brusc după ce un cunoscut infractor de etnie romă a ajuns după gratii pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Spărgătorii au reapărut după ce respectivul individ a fost lăsat în libertate. Ipoteza respectivă merită aprofundată de anchetatori, întrucât infractorul în cauză şi-a format relaţii numeroase în lumea criminalităţii atât în perioada în care s-a aflat în libertate cât şi în perioada în care a stat în spatele gratiilor.

  Primarul Kovacs cere stoparea spargerilor
  Nemulţumiţi de modul în care Poliţia le tratează reclamaţiile, tot mai mulţi careieni păgubiţi s-au adresat conducerii Primăriei, în oraş instalându-se un sentiment de insecuritate. “Aproape zilnic vin la noi careieni păgubiţi, care ne solicită să întreprindem ceva pentru a opri acest val de spargeri şi a-i prinde pe făptaşi. Din cauza spargerilor tot mai dese, în oraş s-a instalat un sentiment de panică, de insecuritate. Unii careieni şi-au anulat concediile de frică să nu le fie sparte casele. Alţii încearcă să stea cât mai mult pe acasă pentru a-şi proteja bunurile, neglijându-şi celelalte activităţi. Revoltător este faptul că hoţii operează la lumina zilei, spărgând deja şi apartamentele ziua-n amiaza mare, fără să se mai teamă de vecini. Noroc că nu au găsit niciun proprietar acasă, căci s-ar fi putut înregistra şi atacuri soldate cu victime omeneşti”, ne-a declarat primarul Eugen Kovacs.
  În calitate de primar ales al tuturor careienilor, Eugen Kovacs solicită organelor abilitate să intervină mai hotărât pentru stoparea valului de spargeri. “Din păcate, administraţia locală, prin Poliţia comunitară, nu poate să facă mare lucru. Poliţiştii comunitari pot doar să patruleze în oraş, nefiind abilitaţi să efectueze anchete penale. Din acest motiv, solicit organelor abilitate ale Statului Român, respectiv Poliţiei, Parchetului şi Judecătoriei să ia urgent măsuri pentru identificarea, reţinerea, arestarea şi condamnarea autorilor acestui şir de spargeri, altfel va fi haos”, afirmă primarul Kovacs.
  Unii careieni sunt tot mai decişi să-şi facă singuri dreptate, considerând că organele abilitate ale statului nu reuşesc să-i protejeze în faţa hoţilor. “Mulţi careieni mi-au spus că îşi vor cumpăra arme pentru a se proteja de hoţi. Am rămas şocat când aceştia au adăugat că ar fi dispuşi să facă uz de armă, trăgând după hoţi. Să sperăm că nu se va ajunge la asemenea situaţii”, ne-a declarat primarul Eugen Kovacs.

  Întâlnire cu responsabilii forţelor de ordine
  Informat de către primarul Eugen Kovacs despre situaţia specială existentă la nivelul municipiului Carei, prefectul Eugeniu Avram a convocat pe vineri o şedinţă comună cu conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare şi cu conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.
  În cadrul întâlnirii, împreună cu primarul Eugen Kovacs, va fi analizată situaţia şi vor fi dispuse măsurile necesare în vederea stopării valului de spargeri şi de reinstaurare a unui climat de siguranţă civică în municipiul Carei.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img