More


  Întâlnire privind prevenirea şi combaterea excluziunii sociale

  =

  1

  La sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare s-a desfăşurat ieri sub coordonarea Asociaţiei Stea o întâlnire de lucru a ONG-urilor şi instituţiilor din Satu Mare privind iniţierea unor activităţi comune pentru prevenirea şi combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare, la care au participat reprezentanţi ai 14 instituţii.

  Cu această ocazie, s-au stabilit premisele construirii unui Grup de lucru inter-sectorial pentru prevenirea şi combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare – GIPEX având ca scop identificarea de soluţii adecvate de creştere a accesului acestora la serviciile sociale şi de bază existente în comunitate, printr-o abordare integrată a nevoilor beneficiarilor, în vederea prevenirii şi depăşirii situaţiilor de dificultate. Participanţii au stabilit ca perioada următoare să fie dedicată definitivării cadrului comun de lucru, urmând ca la începutul lunii septembrie 2014 să fie semnat un acord de parteneriat între diferitele organizaţii şi instituţii interesate.

  Această întâlnire a fost organizată de către Asociaţia Stea în cadrul proiectului “Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate” implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Poliţia Locală a municipiului Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 euro, din care 186.160,36 euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img