More


  Iohannis sau Antonescu?

  - Advertisement -

  Aşa cum s-a anunţat, conducerea PNL va stabili azi, 21 iulie, cine va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din toamnă. Astfel, numărătoarea inversă pentru duelul Iohannis – Antonescu va lua sfârşit. Surse din interiorul formaţiunii liberale susţin că decizia va fi o formalitate, primarul Sibiului fiind ca şi nominalizat. Se va pune, aşadar, capăt unei perioade agitate care datează de la sfârşitul lunii iunie.

  Este cunoscut faptul că Klaus Iohannis a încercat la Congresul Extraordinar al PNL să obţină nominalizarea sa ca prezidenţiabil al partidului în cursa pentru Cotroceni, dar s-a pomenit cu dorinţa lui Crin Antonescu de a se înscrie în competiţie. Antonescu i-a transmis lui Iohannis că, până una alta, el este candidatul PNL pentru Cotroceni, desemnat pe vremea USL. Alianţă pe care acum Iohannis o denunţă la tribunal. Chiar dacă iniţial a susţinut că se retrage din cursă, Crin Antonescu a susţinut ulterior că la Congres o parte din delegaţi au cerut şi candidatura sa.

  Între cei doi competitori a avut loc pe parcurs un schimb de replici cu ironii înţepătoare care au culminat cu decizia lui Klaus Iohannis de a nu îl invita pe Crin Antonescu să facă parte din delegaţia de negociere a PNL cu PDL pentru fuziunea celor două partide. În sfârşit, s-a stabilit ca Delegaţia Permanentă a PNL din 21 iulie să decidă candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, în urma unui sondaj de opinie realizat între timp.

  Potrivit unor surse citate de Hotnews.ro, chiar dacă sondajul a fost realizat, cel mai probabil candidatul va fi desemnat prin vot politic în conducerea PNL, iar acesta va fi Klaus Iohannis. În acest mod i se va oferi lui Crin Antonescu o ieşire onorabilă din peisaj, ţinându-se cont şi de faptul că un sondaj INSCOP a indicat în cursa prezidenţiabililor o diferenţă majoră între Iohannis şi fostul lider al PNL. Nu este lipsit de importanţă nici faptul că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a primit săptămâna trecută o distincţie din partea statului german, Crucea de Ofiţer al Ordinului pentru Merite al Republicii Federale Germania, ceea ce reprezintă încă un argument în favoarea nominalizării sale din partea PNL în cursa pentru Cotroceni.

  Oricum, în cursul zilei de azi vom afla răspunsul la întrebarea: Klaus Iohannis sau Crin Antonescu?

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img