More


  TEAMA DE CANCER

  - Advertisement -

  În ultima vreme se vorbeşte din ce în ce mai mult de cancer. Părinţi, copii, rude şi prieteni apropiaţi cad seceraţi de această boală nemiloasă. De multe ori, moartea ne interesează mai puţin pentru că nu mai este o noutate să afli că un tânăr sau un copil au murit de cancer. Prima dată dorim să aflăm de la aparţinători care a fost cauza morţii. Întrebăm ce fel de alimentaţie a folosit cel care a plecat „mult prea devreme dintre noi”. Vorbim despre cele două explozii de la centralele nucleare, de radiaţii şi poluare nucleară. Am vrea să ne-ascundem undeva, într-un loc special, pentru a ne proteja familia. Ne gândim la o dietă adecvată, ca un antidot sigur împotriva cancerului. Dorim din tot sufletul să ne protejăm de cancer şi în definitiv de moarte.

  Nutriţioniştii ne oferă tot felul de reţete considerate a fi eficiente pentru combaterea şi prevenirea cancerului. Alţi specialişti în domeniu sunt de părere că alcanizarea organismului este soluţia menită să ne protejeze de cancer. Apar pe piaţă tot felul de preparate, iar producătorii ne asigură că sunt excelente pentru detoxifierea organismului. Energo-terapeuţii afirmă că omul a fost creat de bunul Dumnezeu să mănânce doar fructe şi seminţe. Excesul de aciditate din unele băuturi nu este sănătos, iar alimentele care conţin E-uri de tot felul ar fi responsabile, se pare, de apariţia cancerului. Mai precis, de otrăvirea lentă a organismului uman.

  Speriaţi, prieteni de-ai noştri vin să ne spună că sunt pline saloanele de oncologie din spitale. Se fac tot felul de comparaţii. De exemplu, cineva spunea că prin anii 70, la oncologie erau internate două-trei persoane. Acum, abia dacă mai este loc în aceste secţii medicale. Oamenii mor pe capete din cauza acestui flagel. Speculanţii se laudă că au găsit reţeta optimă pentru vindecarea cancerului. Nu mai ştii în cine să ai încredere ! La disperare, omul îşi vinde casa sau o parte din avere numai să poată veni în ajutorul celor dragi, care sunt bolnavi de cancer.

  Cert este faptul că din ce în ce mai mulţi oameni se reîntorc la pământul părinţilor. Ei consideră că siguranţa pentru prevenirea cancerului se află în grădina bunicii. Cunosc oameni care şi-au încropit o mică grădină de zarzavaturi şi pomi fructiferi pe care o fertilizează doar cu gunoi de grajd. Legumele şi fructele obţinute în acest fel le conferă siguranţa că ceea ce consumă este sănătos şi nu este toxic. Am aflat că unii încearcă să mănânce numai supe şi ciorbe pregătite „ca la mama acasă”, iar carnea apare în alimentaţie numai în zilele de duminică. Să fie oare aceasta reţeta unui mod de viaţă sănătos, atât de necesară pentru prevenirea cancerului ? Se pare că da ! Argumentul cel mai convingător este longevitatea bunicilor şi străbunicilor. Unii cred, alţii nu cred în această reţetă de la ţară. Alţii nu au această oportunitate, n-au pământ, nu se pricep etc. Marile întrebări însă rămân: Cine poate proteja copiii şi adulţii de alimentele nocive invadate de substanţe chimice? Cine poate proteja omenirea de poluarea nucleară ? Cauzele cancerului sunt cunoscute, dar maximizarea profiturilor, cu pierderi de vieţi omeneşti, se pare că este mai importantă decât viaţa semenilor vulnerabili !

  “-Nu cerceta aceste legi,/ Că eşti nebun, când le’nţelegi !/ Din codru rupi o rămurea,/ Ce-i pasã codrului de ea !/ Ce-i pasã unei lumi întregi /De moartea mea !” – Moartea lui Fulger, George Coşbuc.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img