More

  Bun găsit, stimaţi cititori şi telespectatori!

  M-am obişnuit să vă salut aşa şi vă mulţumesc pentru că mă acceptaţi! De ani de zile, ne-a obişnuit domnul Răzvan Govor, după zilnica hărnicie a noastră, a tuturor, cu apariţia prezentului cotidian, plin de forţă, corectitudine şi erudiţie, atât de bine ancorat în realitatea judeţeană. Am păşit şi eu spre acest colectiv puternic al “Gazetei” şi am fericita ocazie să vă salut şi prin cele opt apariţii săptămânale ale emisiunilor mele la NVTV. Vă mulţumesc celor care le urmăriţi şi le apreciaţi!

  Are acest trust o solicitare a sa, aproape fără absenţă, de a dezbate şi prezenta nişte realităţi atât de actuale din viaţa noastră de toate zilele. Personal, am căutat să prezint lucruri din viaţa bisericii, a învăţământului, a istoriei judeţului, lansări de cărţi, comemorări, sărbători naţionale, personalităţi ale judeţului şi nu numai. O fac eu, o fac toţi colegii de la care am învăţat: Voicu D. Rusu, D. Ţimerman, V. Constantinovici, fetele de la ştiri şi “Meteo”, colegii de la sport, cei care realizează frumoasele emisiuni distractive, o fac redactorii ziarului: Szasz Lorand, Ciprian Bâtea, Florin Dura, Pavel Prodaniuc, o fac o serie de colaboratori minunaţi!

  În această redacţie mereu “sună goarna”, care ne adună şi ne apropie mai mult de cititori şi telespectatori. N-am văzut în emisiunile noastre jigniri sau înjosiri aduse oamenilor, n-am văzut discriminări, n-am adunat ură şi dispreţ faţă de nimeni. Poate, în mod excepţional, ne-am remarcat prin a scoate la suprafaţă tot ce pot realiza oamenii mai bun, lucruri care ne unesc şi ne întăresc în tot ce cuprinde: naţiune, glie, ţară, patrie şi dragoste. Nu realizăm dezbateri “politice” de dragul polemicilor, care creează doar duşmănie, ură şi dispreţ. Noi, cei de la NVTV, ştim că poporul acesta are nevoie şi de linişte sufletească, atât de necesară fiecăruia dintre noi! Tot ce facem, facem cu seriozitate şi dintr-un bun respect pentru cei invitaţi la eveniment, cât şi dintr-un respect de sine, al credinţei omului (ardeleanului, în speţă) că lucrurile, indiferent de felul lor, trebuie făcute… aşezat!

  Fără a avea pretenţii în domeniu, dar la vârsta lucidităţii depline, pot afirma că Răzvan Govor a reuşit să dea, prin noi, un fond al NVTV după sufletul său preaplin de iubire şi… zi de zi, ne rupe şi nouă câte o bucăţică! Ce frumos, când spui “iubire” în activitatea de zi cu zi. Un rol mobilizator îl are Roxana, care întocmai unui ceasornic sau computer performant, este netributară vremii sau modei, necomplexată de unii prea zeloşi. Cu toţii avem curajul de a ne căuta sau plânge lăuntrul nostru, cu subiecte ce ne bucură sau vă bucură sau nu ne dau pace! Nu ne vrem artificiali, nu ne vrem altfel cu orice preţ, ci prin felul cum suntem şi cum ne adresăm dumneavoastră să “căutăm” şi ceea ce vă încântă!
  Vorbind de mai multe ori cu Răzvan, cu Ţimerman, cu Victor, ne puneam probleme cum să facem ca NVTV să fie tot mai apropiată de sufletul şi năzuinţele dvs.? Răspunsul este scurt, dar foarte exact: Prin respectul ce ni-l purtăm reciproc. Acest lucru l-au observat invitaţi de onoare ai emisiunii “Oameni şi fapte”, cum ar fi: prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop – rectorul Univ. “Babeş-Bolyai”, Corneliu Chişu – deputat în Parlamentul Canadei, prefectul nostru, dr. Eugeniu Avram etc. Cea mai puternică apreciere a noastră rămâne a ÎPS Iustinian şi în repetate rânduri aprecierile PS Iustin. Ne-am schimbat mult în bine prin apropierea de biserică şi a bisericii de noi. O simţim şi ne rugăm lui Dumnezeu să ne ţină tot mai apropiaţi, iar Episcopia Maramureşului şi Sătmarului să devină tot mai puternică! Prin tot ce realizăm, dovedim o înzestrare de mare preţ, aceea de a purta cu nespusă iubire spiritul credinţei strămoşeşti, sădind în sufletele cititorilor şi telespectatorilor acea încredere şi mândrie pe care o avem în rădăcinile neamului românesc, trăiri de care avem atâta nevoie într-un timp în care dihonia bântuie sufletele. Prin noi se transmite un mesaj decantat, precum unda izvorului picurată din stâncă! La noi, universul rural are un loc aparte, iar confesiunea mereu capătă interogaţii, ca într-o fereastră deschisă spre lumina caldă şi transparentă, făcându-ne părtaşi la zidirea plină de emoţie şi căldură sufletească a cuvântului şi imaginii.

  Oricum, trebuia să mă adresez dvs., stimaţi cititori şi telespectatori, pentru a face un scurt inventar şi referinţe, care dau rotunjime preocupărilor noastre, toate fiind legate numai şi numai de dumneavoastră!
  Până la o nouă întâlnire,
  La bună revedere!

  Teodor Curpaş

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE