More

  Consiliul Judeţean, motor al dezvoltării economice a judeţului

  4

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o reprezintă trebuie să îşi reia rolul de motor al dezvoltării economice a judeţului. “Acest lucru presupune nu doar să dezvoltăm şi să promovăm mediul de afaceri, ci şi să promovăm meşteşugarii, micii producători”, a precizat Adrian Ştef. Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că în aceeaşi măsură este foarte important să se susţină şi viaţa socială şi culturală a tuturor etniilor conlocuitoare. “Şi cred că acest lucru am reuşit să îl facem şi până acuma şi vom face şi pe mai departe”, este de părere Adrian Ştef.

  CJ promovează mediul de afaceri
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că unul dintre cele mai importante scopuri pentru instituţia pe care o reprezintă este acela de a promova mediul de afaceri. Unul dintre evenimentele menite a promova mediul de afaceri din judeţ va fi “Fabricat în Judeţul Satu Mare”. “Promovarea mediului de afaceri este un proiect important pentru noi. Şi cum vă spuneam, rolul judeţului este de a deveni motorul dezvoltării economice. Avem acest loc şi ni l-am luat. Şi, veţi vedea, în evenimentul Fabricat în Satu Mare, care va fi extins în evenimentul Fabricat în Judeţul Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Consiliul Judeţean, Asociaţia Economică Româno-Germană, cei care au avut şi ei această iniţiativă. Pentru că toate firmele, nu numai cele din municipiul Satu Mare, dar şi cele din afara municipiului Satu Mare, cele care funcţionează pe raza judeţului Satu Mare contribuie la dezvoltarea economică”, a declarat Adrian Ştef.

  Acţiuni concrete
  Adrian Ştef a precizat că au fost pregătite mai multe broşuri şi ghiduri pentru firmele care vor fi interesate să investească în judeţul Satu Mare. Avem pregătită o broşură bussines a judeţului Satu Mare, pe care o vom prezenta la acel eveniment Fabricat în Judeţul Satu Mare. Va mai fi un mic ghid cu posibilităţi de investiţii, adică spaţii de desfăşurare a unor investiţii. Judeţul Satu Mare va veni concret, împreună cu primăriile din judeţul Satu Mare, cu o ofertă clară pentru investitorii din judeţ sau din afara judeţului. Acolo va fi prezentat inclusiv terenul, cum stau cu utilităţile, în ce stadiu sunt şi unde trebuie să completăm cu utilităţi, în condiţiile în care avem un investitor şi pornim o negociere directă pe un teren unde s-ar loca acea investiţie. Eu cred că acesta este rolul Consiliului Judeţean şi asta vom şi face, împreună cu primăriile, cu autoritatea locală. Vom face ceva concret, dincolo de vorbe, pentru a atrage investiţii”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE