More


  Ex-poliţistul Pavel Nicoară, trimis în judecată de DIICOT Sălaj

  - Advertisement -

  arestat

  DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj a finalizat cu rechizitoriu cercetările ce vizează în special câțiva cunoscuți oameni de afaceri din judeţul învecinat, care au pus bazele unui grup infracțional de spălare de bani și evaziune fiscală. Unul dintre liderii grupării axate pe delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală, destructurată vineri de DIICOT Sălaj, care a creat un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de euro, este fostul poliţist sătmărean Pavel Nicoară. Acesta avea sarcina să racoleze persoane sărace, tinere sau cu intelect scăzut, care acceptau să devină asociaţi şi administratori ai firmelor fantomă folosite de grupare în operaţiuni frauduloase. Cei 39 de inculpaţi din acest dosar au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de constituire a unui grup infracțional, spălare de bani şi evaziune fiscală, dintre care nouă în stare de arest, trei sub control judiciar, iar 27 în stare de libertate. Printre cei aflaţi în arest se numără şi fostul poliţist sătmărean Pavel Nicoară.

  Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu anul 2010, membrii grupării ar fi folosit mai multe societăţi de tip fantomă, pentru a nu plăti taxele datorate bugetului de stat. Societăţile de tip fantomă erau înfiinţate pe numele unor persoane cu o condiţie materială precară, în scopul deschiderii unor conturi bancare, obţinerii de carduri şi emiterii de facturi fiscale fictive, în interesul societăţilor comerciale ce aparţineau membrilor grupului de criminalitate organizată. Sumele plătite prin conturile societăţilor fantomă erau ridicate în numerar sau de la ATM-uri, imediat după plată, şi se reîntorceau în posesia societăţilor cu activitate economică reală cu titlu de împrumut asociat sau creditare firmă, creând aparenţa legalităţii. După folosirea acestor societăţi de tip „fantomă”, pentru inducerea în eroare a organelor fiscale, membrii grupului ar fi cesionat părţile sociale către cetăţeni străini. Prin intermediul operaţiunilor frauduloase derulate prin intermediul acestor firme înfiinţate pe numele persoanelor racolate de fostul poliţist Pavel Nicoară, gruparea a fraudat bugetul de stat cu suma de aproximativ 5 milioane de euro.

  Fostul poliţist Pavel Nicoară nu se află la prima încălcare a legii. La sfârşitul anilor ‘90, acesta era implicat până peste gât în traficul cu migranţi afro-asiatici, care erau trecuţi în Ungaria, peste fâşia verde, prin zona fostului cătun Viişoara, situat în apropierea Careiului. La vremea respectivă, Pavel Nicoară ocupa funcţia de şef de post în comuna Foieni.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img