More


  Mica amnistie fiscală, aprobată

  =

  cl

  Datoriile rămase de anul trecut la bugetul local mai mici de 40 de lei vor fi anulate la finele acestui an, potrivit hotărârii aprobate de consilierii locali sătmăreni în cadrul şedinţei de ieri. Totodată, au fost aprobate şi fondurile necesare de la bugetul local pentru categoriile de cheltuieli pentru reabilitarea Drumului Careiului.

  Creanţe anulate
  Consilierii locali sătmăreni au aprobat în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre care prevedea anularea creanţelor fiscale aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, pentru anul fiscal anterior, în sumă de 39 lei. Prin raportul de specialitate întocmit, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Satu Mare a propus, iar consilierii au aprobat, stabilirea plafonului creanţelor fiscale care pot fi anulate, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei. Din analiza rămăşiţelor sub 40 lei la 31 decembrie 2013, majoritatea acestor sume mici provin din calculul impozitelor pe fiecare bun impozabil, exact aşa cum reiese suma în lei şi în bani. O astfel de propunere contribuie la diminuarea cheltuielilor suplimentare efectuate din bugetul local al municipiului Satu Mare cu urmărirea şi punerea în executare silită a acestor creanţe. În majoritatea situaţiilor de acest gen, cheltuielile de executare, cum ar fi cele privind comunicarea prin poştă, sunt mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite.

  Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilieri locali au aprobat alocarea sumei de 5,6 milioane lei din sursele proprii ale Consiliului Local pentru diferite cheltuieli apărute la proiectul “Modernizarea Drum Carei”, finanţat prin PNDL de Ministerul Dezvoltării. Din cauza modificărilor elementelor geometrice ale plasamentelor (construirea a două sensuri giratorii) precum şi schimbarea calităţii carosabilului datorită efectuării unor reparaţii curente la acest amplasament se impune necesitatea modificării indicatorilor tehnico-economici, acesta fiind şi motivul pentru care au fost prevăzute aceste sume.

  Dispute încinse la “Diverse”
  Ultimul punct de pe ordinea de zi, diversele, au fost şi cele mai aprinse. Consilierul Cristian Raţiu a dorit să afle unele detalii despre lucrările care se fac pe bulevardul Octavian Goga, afirmând că, din ceea ce a putut constata, cetăţenii din zonă nu vor avea posibilitatea să iasă din curţi cu autoturismele proprii din cauza lipsei de vizibilitate. City-managerul Dan Băbuţ a precizat că lăţimea trotuarului va fi de 1,7 m, suficientă pentru o vizibilitate bună, adăugând că vor fi executate lucrări de lărgire a carosabilului de circa 70 de cm, câte 35 pe fiecare parte, fără să fie afectată strada în sine. Consilierul Nits Janos a solicitat să fie executate lucrări de conservare a clădirii fostului hotel “Dacia”, la care viceprimarul Marcela Papici a precizat că nu există o bază legală pentru a fi executate astfel de lucrări în acest caz.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img