More


  O prostituată la 500 de bărbaţi în Sătmar

  - Advertisement -

  prostituate

  Potrivit raportului făcut de Poliţia municipiului Satu Mare, prezentat ieri de subprefectul Alfatter Tamas în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, pe străzile Sătmarului au fost depistate, în cursul acestui an, aproape o sută de prostituate. Rezultă astfel că, la nivelul municipiului Satu Mare, există o prostituată la 500 de bărbaţi.

  Prostituate şi cerşetori cu duiumul
  La şedinţa trecută, reprezentanţii pensionarilor sătmăreni au solicitat autorităţilor să ia măsuri mai ferme pentru stârpirea prostituţiei, a cerşetoriei şi a comerţului ilicit de pe raza municipiului Satu Mare. În baza acestei solicitări, Poliţia municipiului Satu Mare a întocmit un raport care a fost prezentat de subprefectul Alfatter Tamas. Astfel, în urma celor 180 acţiuni de control, pe raza municipiului Satu Mare au fost depistaţi 92 de cerşetori, din care 48 de pe raza municipiului, 39 din judeţ şi cinci din judeţele învecinate. Au fost aplicate 353 de amenzi în cuantum total de 52.950 de lei. În ceea ce îi priveşte pe comercianţii de ţigări de contrabandă, au fost depistate 50 de persoane care aveau această îndeletnicire şi au fost confiscate peste 15.500 de pachete de ţigări de contrabandă.

  Spre surprinderea pensionarilor, poliţiştii sătmăreni au depistat şi 92 de prostituate pe străzile municipiului Satu Mare. Dacă se ia în considerare că din cei circa 100.000 de locuitori cât are oraşul, circa jumătate sunt reprezentanţi ai sexului tare, rezultă că la fiecare 500 de bărbaţi îi revine o prostituată. Potrivit aceluiaşi raport, poliţiştii sătmăreni le-au aplicat prostituatelor 2.259 de amenzi în cuantum total de peste 1,24 milioane de lei. Pensionarii sătmăreni au dorit să afle câţi dintre cerşetorii şi prostituatele sancţionate şi-au plătit amenzile, însă subprefectul Alfatter nu a putut da un răspuns concret.

  Centru de zi pentru pensionari
  Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierul Primăriei Satu Mare, Gheorghe Rentea, i-a informat pe reprezentanţii pensionarilor că pe strada Crişan a fost identificat un spaţiu unde va fi amenajat un Centru Rezidenţial permanent pentru persoanele vârstnice. “Acest centru va fi deschis 24 de ore din 24 şi va fi pus la dispoziţia pensionarilor sătmăreni non-stop. Mai doresc să precizez şi faptul că pe strada I.L Caragiale se construieşte un centru de afaceri care va avea un spaţiu destinat vârstnicilor”, a precizat Rentea.

  Referitor la starea deplorabilă în care se află în prezent clădirea Gării Satu Mare, subprefectul Alfatter Tamas a precizat că a fost trimisă o adresă ministrului Ioan Rus, care a răspuns că în cel mai scurt timp posibil vor începe lucrările de reparare a acoperişului clădirii. În măsura în care fondurile vor permite, vor mai fi executate şi alte lucrări.

  Pensionarii sătmăreni s-au mai plâns de starea trotuarelor din municipiul Satu Mare, dând şi câteva exemple, şi au solicitat să fie amplasate bănci în staţia de autobuz de pe strada Cuza Vodă. Reprezentantul Primăriei Satu Mare a precizat că a fost demarată o campanie de montare de bănci în staţiile de autobuz din oraş şi că în scurt timp vor fi montate trei-patru bănci şi în staţia precizată de pensionari.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img