O prostituată la 500 de bărbaţi în Sătmar

prostituate

Potrivit raportului făcut de Poliţia municipiului Satu Mare, prezentat ieri de subprefectul Alfatter Tamas în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, pe străzile Sătmarului au fost depistate, în cursul acestui an, aproape o sută de prostituate. Rezultă astfel că, la nivelul municipiului Satu Mare, există o prostituată la 500 de bărbaţi.

Prostituate şi cerşetori cu duiumul
La şedinţa trecută, reprezentanţii pensionarilor sătmăreni au solicitat autorităţilor să ia măsuri mai ferme pentru stârpirea prostituţiei, a cerşetoriei şi a comerţului ilicit de pe raza municipiului Satu Mare. În baza acestei solicitări, Poliţia municipiului Satu Mare a întocmit un raport care a fost prezentat de subprefectul Alfatter Tamas. Astfel, în urma celor 180 acţiuni de control, pe raza municipiului Satu Mare au fost depistaţi 92 de cerşetori, din care 48 de pe raza municipiului, 39 din judeţ şi cinci din judeţele învecinate. Au fost aplicate 353 de amenzi în cuantum total de 52.950 de lei. În ceea ce îi priveşte pe comercianţii de ţigări de contrabandă, au fost depistate 50 de persoane care aveau această îndeletnicire şi au fost confiscate peste 15.500 de pachete de ţigări de contrabandă.

Spre surprinderea pensionarilor, poliţiştii sătmăreni au depistat şi 92 de prostituate pe străzile municipiului Satu Mare. Dacă se ia în considerare că din cei circa 100.000 de locuitori cât are oraşul, circa jumătate sunt reprezentanţi ai sexului tare, rezultă că la fiecare 500 de bărbaţi îi revine o prostituată. Potrivit aceluiaşi raport, poliţiştii sătmăreni le-au aplicat prostituatelor 2.259 de amenzi în cuantum total de peste 1,24 milioane de lei. Pensionarii sătmăreni au dorit să afle câţi dintre cerşetorii şi prostituatele sancţionate şi-au plătit amenzile, însă subprefectul Alfatter nu a putut da un răspuns concret.

Centru de zi pentru pensionari
Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierul Primăriei Satu Mare, Gheorghe Rentea, i-a informat pe reprezentanţii pensionarilor că pe strada Crişan a fost identificat un spaţiu unde va fi amenajat un Centru Rezidenţial permanent pentru persoanele vârstnice. “Acest centru va fi deschis 24 de ore din 24 şi va fi pus la dispoziţia pensionarilor sătmăreni non-stop. Mai doresc să precizez şi faptul că pe strada I.L Caragiale se construieşte un centru de afaceri care va avea un spaţiu destinat vârstnicilor”, a precizat Rentea.

Referitor la starea deplorabilă în care se află în prezent clădirea Gării Satu Mare, subprefectul Alfatter Tamas a precizat că a fost trimisă o adresă ministrului Ioan Rus, care a răspuns că în cel mai scurt timp posibil vor începe lucrările de reparare a acoperişului clădirii. În măsura în care fondurile vor permite, vor mai fi executate şi alte lucrări.

Pensionarii sătmăreni s-au mai plâns de starea trotuarelor din municipiul Satu Mare, dând şi câteva exemple, şi au solicitat să fie amplasate bănci în staţia de autobuz de pe strada Cuza Vodă. Reprezentantul Primăriei Satu Mare a precizat că a fost demarată o campanie de montare de bănci în staţiile de autobuz din oraş şi că în scurt timp vor fi montate trei-patru bănci şi în staţia precizată de pensionari.

Florin Dura

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...