More


  Puncte temporare de trecere a frontierei la Horea şi Foieni

  =

  La solicitarea autorităţilor publice locale maghiare şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, la sfârşitul săptămânii se vor deschide temporar Punctele de Trecere a Frontierei Horea, localitate de pe teritoriul României – Omboly, localitate de pe teritoriul Ungariei şi Foieni, localitate de pe teritoriul României – Piricse, localitate de pe teritoriul Ungariei.

  Scopul deschiderii temporare a Punctelor de Trecere a Frontierei este celebrarea Zilei Comunei Omboly din Ungaria, precum şi pentru un pelerinaj cu ocazia Sărbătorii ”Sfânta Maria”. Astfel, aceste PTF – uri vor fi deschise în următoarele intervale orare: PTF Horea – Omboly, în perioada 16.08.2014 ora 13.00 -17.08.2014 ora 01.00, ora României, iar PTF Foieni – Piricse în data de 16.08.2014, între orele 13.00 – 14.00, ora României. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime.
  Totodată, poliţiştii de frontieră îi anunţă pe cei care doresc să călătorească în străinătate cu minori, că aceştia din urmă pot ieşi din ţară fie cu ambii părinţi, fie cu unul dintre ei, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte. În cazul în care este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar. Cei care doresc mai multe informaţii referitoare la trecerea frontierei de stat, pot suna la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img