More


  Subiecte grele la Matematică şi Istorie la Bac

  =

  bac

  Proba scrisă obligatorie a profilului la cea de a doua sesiune de Bacalaureat din acest an s-a dovedit a fi o adevărată punte a suspinelor pentru candidaţi, în special pentru cei care au susţinut-o la Matematică. Aceştia au afirmat că probele au fost mai dificile decât s-ar fi aşteptat, însă speră că vor lua o notă de trecere.

  La nivelul judeţului Satu Mare, din cei 488 înscrişi, proba a fost susţinută de 370 candidaţi, în timp ce 118 au absentat. La Matematică au fost prezenți 289 candidați din cei 386 înscriși, iar la Istorie au fost prezenți 81 candidați din cei 102 înscriși. Nici la această probă nu au fost semnalate evenimente deosebite, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare.

  La matematică, subiectele au fost diferenţiate ca şi complexitate pentru absolvenţii de licee teoretice comparativ cu cei ai liceelor tehnologice. Astfel, candidaţii proveniţi de la liceele tehnologice au avut de rezolvat funcţii, grafice şi ecuaţii, la primul punct, matrice şi polinoame la cel de-al doilea şi o funcţie complexă la cel de-al treilea punct. Subiectul pentru absolvenţii de licee teoretice au avut de rezolvat o ecuaţie complexă la primul punct, o matrice cu mai multe cerinţe la punctul al doilea, precum şi o altă funcţie la punctul trei. La istorie, candidaţii au avut de răspuns la mai multe întrebări despre Războiul Balcanic din 1913, iar la ultimul punct, de redactat un eseu despre evolutia statului român şi participarea României la relaţiile internaţionale în secolul al XX-lea.

  Candidaţii sătmăreni, în special cei care au susţinut proba la Matematică, s-au arătat surprinşi de dificultatea subiectelor. “Nu mă aşteptam la un subiect atât de dificil. Au fost multe funcţii de rezolvat şi multe subpuncte, ceea ce mi s-a părut destul de greu. Şi subiectul cu matricea a fost destul de dificil. Sper să primesc o notă de trecere şi să promovez Bac-ul”, ne-a spus unul dintre candidaţi. “Subiectele au fost destul de dificile. Am încercat să fac cât se poate de mult şi de bine, dar nu sunt convins că am ruşit. Sper să primesc măcar un cinci. De atât am nevoie ca să-mi iau Bac-ul”, ne-a spus un alt candidat. Cei care au susţinut proba la Istorie au fost surprinşi atât de primul punct, cu privire la Războiul Balcanic, cât şi de cel de-al doilea.

  Cei care susţin în această perioadă Bac-ul de toamnă vor avea azi o zi liberă, ultima probă, la alegere a profilului şi specializării, urmând să aibă loc mâine. În data de 1 septembrie vor avea loc afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în data de 4 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img