More


  Şvabii sătmăreni şi-au dat întâlnire la Beltiug

  - Advertisement -

  Organizaţia Judeţeană Satu Mare a Forumului Democrat al Germanilor, împreună cu FDG local din Beltiug, FDG din Transilvania de Nord și Primăria comunei Beltiug organizează anul acesta cea de-a 25-a ediție a serbării populare Schwabentreffen (Întâlnirea șvabilor sătmăreni), în perioada 15 – 16 august, în Beltiug şi municipiul Satu Mare. Sub mottoul Die Wurzeln nicht vergesen (Să nu ne uităm rădăcinile), peste 20 de formații șvăbești de cor, fanfară și dans din regiunea Transilvania de Nord, Ungaria, Germania și Polonia vor încânta publicul.

  De asemenea, cei interesați sunt așteptați seara la un bal șvăbesc.
  Programul manifestărilor va debuta vineri, de la ora 10.00, cu o slujbă religioasă oficiată în biserica romano- catolică din Beltiug. De la ora 11.30 va avea loc defilarea în sunet de fanfară de la Casa de Cultură din Beltiug până în incinta târgului din Beltiug. Programul cultural-artistic va începe de la ora 12.30, cu participarea formațiilor culturale din Transilvania de Nord, Polonia, Germania și Ungaria. Ziua se va încheia cu un bal şvăbesc, de la ora 20.00.
  Sâmbătă, programul va începe la ora 10.00, la sediul FDG de pe strada Fagilor nr.1 din municipiul Satu Mare, cu o masă rotundă cu tema ”Promovarea învățământului cu predare în limba germană”. Începând cu ora 14.00, va avea loc vizitarea unor obiective turistice din județul Satu Mare legate de istoria șvabilor sătmăreni.
  Întâlnirea şvabilor sătmăreni este finanţată de Forumul Democrat al Germanilor din România, Ministerul Culturii București și Consiliul Județean Satu Mare. Sătmărenii sunt invitaţi să participe la manifestările organizate cu această ocazie.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img