Ziua când Dumnezeu îți dă cu mingea-n nas

Dumnezeu în sus, Dumnezeu în jos! Dumnezeu e stelist, Dumnezeu e român! Și tot așa, de ziceai că Dumnezeu nu are ceva mai bun de făcut decât să-i dicteze tactica lui Gâlcă, pentru a-i băga bani în buzunar lui boier Gigi.

Ei, uite că Dumnezeu poate fi și bulgar! Și că dacă-L invoci la victorie, amintește-ți de El și la înfrângere! Da, poate că a vrut să te pedepsească, pentru că prea mult ai luat în pustiu numele Lui. Iar dacă L-ai silit să-Și pună crampoane și să coboare pe gazon, atunci nu te plânge că ți-a dat cu mingea-n nas!

Soarta s-a răzbunat crunt pe steliști:
* După ce la București au marcat golul victoriei în minutul 88 (Chipciu), la Sofia au primit golul înfrângerii în minutul 90 (Wanderson).
* După ce la București bulgarii au șutat în bară la scorul de 0-0, la Sofia steliștii au dat-o-n bară tot la 0-0.
* În minutul 119, bulgarii au rămas în 10 oameni, după eliminarea portarului Stoianov, care l-a faultat pe Varela în poziție iminentă de gol. Steaua părea să aibă un avantaj decisiv.
* Avantajul părea să se concretizeze când primul penalty a fost ratat de bulgari, prin chiar brazilianul care le adusese fericirea în minutul 90: Wanderson.

* Bulgarii n-au avut portar de profesie la penalty-urile de departajare, pentru că efectuaseră toate cele trei schimbări. De aceea, în poartă a intrat fundașul Moți. Acesta a apărat două lovituri de la 11 metri, cu una mai mult decât stelistul Arlauskis, care e goalkeeper de meserie!

* Eroul bulgarilor, în meciul cu românii, a fost românul Cosmin Moți. Nu doar că a apărat două penalty-uri, dar a și marcat unul crucial pentru Ludogoreț: chiar pe primul.

Steaua a ratat incredibil calificarea în grupele Ligii Campionilor! Confruntarea de la Sofia a avut toate ingredientele unei tragedii. Iar urmarea este dureroasă: peste 15 milioane de euro mai puțin în vistieria clubului din Ghencea.

Nu a șocat atât verdictul, cât scenariul. Șoc și groază, thriller, horror. A fost un meci la care bulina cu “Interzis minorilor și persoanelor cu probleme cardiace” era obligatorie. Dacă Dumnezeul lui Becali a tot fost stârnit să se ocupe și de fotbal, iaca și-a făcut timp și pentru asta. Dar n-a fost bine deloc pentru steliști!

După ce vezi un asemenea meci, parcă nici nu mai ai nevoie de explicații tehnico-tactice. Rațiunea a fost trimisă la plimbare, logica a fost dată peste cap. O pedeapsă divină, am putea spune. Una pe care Steaua, cu habotnicul ei patron, a căutat-o cu lumânarea.

Iar dacă Dumnezeu și-a trimis un sol pe Pământ, să-i aplice lui Gigi pedeapsa binemeritată, atunci i-a dat și un nume: Cosmin Moți. Un dinamovist care s-a transferat în Bulgaria special pentru a scufunda într-o zi corabia cu berbecuți a (b)oierului din Pipera, devenit între timp vicontele de Poarta Albă.

Grigore Cartianu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ULUITOR. Patru VINDECAȚI în doar 24 de ore la Satu Mare. Mai sunt doar DOUĂ CAZURI active

Un lucru excepțional s-a petrecut în ultimele 24 de ore în județul Satu Mare. Prefectura a anunțat că în ultima zi au fost vindecați...

PSD: “Klaus Iohannis nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său”. Acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, îi reproşează preşedintelui Klaus Iohannis că “nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de...

Informarea președintelui privind Starea de Urgență. Ce măsuri sunt propuse pentru îmbunătățirea capacității de răspuns

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi Parlamentului o informare care se întinde pe 58 de pagini, privind acțiunile luate în timpul celor 2 luni...

Ambulanţierii se pregătesc de protest. Guvernul a contestat la CCR legea prin care li se acordă stimulente

Ambulanţierii sunt pregătiţi să protesteze, după ce Guvernul PNL a contestat legea prin care li se acordă stimulente în pandemie. Potrivit unui comunicat de...

Lucrurile o iau razna

Din ceea ce am fost cândva țara cu una dintre cele mai bune strategii de a ține sub control pandemia de coronavirus, atâta vreme...