Picături de spiritualitate din Sanctuarul Reginei Păcii – Medjugorje“Permiteţi-mi încă o dată să mă prezint … eu sunt Vlad. Vin din Zagreb, am 52 de ani şi sunt un fost drogat şi maniac al jocurilor de noroc. Vă spuneam în episodul anterior că m-am născut într-o familie săracă înscriindu-mă în anul 1981 la Facultatea de Medicină, după armată continuându-mi studiile universitare. Sub pretextul sărăciei din copilărie am făcut o serie de greşeli care m-au costat o bună parte din anii tinereţii. Ce fel de greşeli? M-am apucat de o afacere pe cont propriu prin deschiderea unei companii de obiecte medicale şi-a unui bar, începând să câştig o grămadă de bani. Până aici nu e nici o greşeală. Totul a pornit după “foamea” mea exagerată după bani, crezând cu tărie că tot binele în viaţă vine din cantitatea de bani de care dispui … dacă ai bani eşti fericit! Aveam toate pentru un trai exclusivist dar nu eram fericit. Aveam impresia că sunt important, că toţi îmi admiră hainele, maşina; … cu toate acestea nu eram fericit.Îmi căutam fericirea mai ales în viaţa de noapte, cu toate meandrele sale, trăind o viaţă greşită.

Continuând să trăiesc aşa am ajuns la faliment. Şi atunci am început să fac lucruri greşite, ilegale. Înţelegeam unde duc toate lucrurile acestea şi voiam să mă lepăd de toate prostiile, dar nu reuşeam. Nu reuşeam pentru că e foarte greu să scapi de acest stil de viaţă. Soţia mea care devenise avocat, a aflat la un moment dat ce făcea soţul ei, din ce bani trăiam noi. Când a aflat de aceste lucrurile m-a părăsit, împreună cu copiii. Eu mi-am continuat drumul cu toate că pentru mine faptul că ei m-au părăsit era un semn. Dar eu nu vedeam aşa lucrurile. Mai târziu mi-am dat seama că-mi pusesem în pericol nu numai viaţa personală dar şi a propriei familii, fapt care era foarte grav. La un moment dat când am încercat să nu mai beau, să nu mai fumez, să nu mă mai drogez, să mă despart de viaţa rea ce o duceam diavolul m-a împins din nou la o altă mişcare greşită, intrând într-un cazino la jocurile de noroc, ştiind că-i greşit. Prima dată am câştigat continuând după aceea să joc din ce în ce mai mult şi bineînţeles să pierd. În doi ani am devenit un bolnav, dependent de jocurile de noroc. Voi ştiţi că jocurile de noroc sunt o dependenţă? Nu e un drog pe care-l vezi dar are simptome asemănătoare ca-n orice toxico-dependenţă. Odată am avut şi un record de 12 zile pe care le-am petrecut în continuu în cazino. Mi se părea că totul este obscur, că totul este mecanic în jurul meu. Aveam o ameţeală continuă.

După atâtea zile petrecute în cazino mi-am zis: trebuie să mă vindec. Era reacţia mea ca medic care căuta o vindecare, dându-mi seama că numai credinţa mă poate vindeca. M-am dus la un preot care m-a sfătuit să fac o reînnoire spirituală. Simţeam că am nevoie de ceva mai mult şi am primit informaţia că un văr de-al meu este în Comunitatea Părintelui Milostiv de la Medjugorje. În acea clipă am luat hotărârea să merg şi eu acolo. Credeam că este o comunitate doar de rugăciune. Auzisem că la Medjugorje, singurul loc din lume unde apare Maica Sfântă ar fi singurul loc din lume unde mă pot vindeca. M-am pregătit timp de trei zile şi în mod brusc a apărut fosta mea soţie care mi-a spus: dacă vrei să mergi acolo vreau să te ajut … şi eu şi copiii noştri vrem acest lucru.

Valeriu Ioan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts