More


  Osânda unei gene blestemate

  =

  Purtăm pe umeri crucea unui crunt blestem: osânda unei gene blestemate, ocară grea din ceruri aruncată peste noi. Prea multe păcate s-au aduunat?! Îmi amintesc cum, cu mulţi ani în urmă, în ziarele sătmărene apăreau demascări ale unor fapte reprobabile, făptuite de şmecheri, cuţitari şi chiar criminali veroşi, tâlhari, specialişti în matrapazlâcuri, fără deosebire de etnie: români, maghiari, ţigani – scursori ale societăţii. Acum, în capitalismul original românesc contemporan se repetă mişmaşurile, mânurelile hocus-pocus, jafurile, dar în manieră mai absconsă, mai performante, până la nivel înalt chiar de demnitari (fără demnitate!), prin afaceri oneroase, la vedere sau mascate subtil, prin internet, prin bănci, prin carduri, prin hackeri, prin manipulări, prin inginerii financiare, economice, sub umbrelele politice.

  Căci vorba marelui Octavian Paler: „Nu mai avem partide ci găşti politice”. Cămăşile se schimbă uşor, fătă ezitări, de la brunul legionarilor, la verde, la roşu, până la portocaliul pedeliştilor. Mustrări de conştiinţă? NO! Conjuncturile dictează comportamentul politic. Patriotismul devine rara avis… Nici natura nu ne mai protejează, pedepsindu-ne până la cote portocalii, devastatoare, aproape de nesuportat. Oare mămăliga nu mai poate exploda sau nu mai avem sânge în instalaţie?
  Prin unele TV-uri vedem, cu stupefacţie, unele demascări ale unor afaceri veroase, afişate cu subiect şi predicat, datate exact, cu antet instituţional, cu semnături şi parafe, care în subsidiar se dovedesc a fi gheşefturi murdare, urât mirositoare ale unor „domni de carton”, făcut din saci de hârtie marca „Buşteni”, domni care au abdicat de la demnitate (dacă au avut-o vreodată), tâlhărindu-şi victimele – oameni creduli, păcăliţi, victime ale unor avocaţi veroşi, şperţari, hrăpăreţi, oameni simpli, cu frica lui Dumnezeu, jecmăniţi, care uneori sunt aruncaţi cu familile în stradă, neatenţi la ceea ce au semnat. („Curat-murdar”, vorba lui Nea Iancu Caragiale, cel din satul Haimanale). Cine îşi putea imagina faptul că acum prea mulţi medici şi farmacişti sunt capabili să elibereze certificate medicale false, din care beneficiază şi ei cu ceva bănuţi. Unde le este conştiinţa profesională, demnitatea, etica?!

  Uneori „organele de veghe” mai întocmesc procese-verbale, dar acestea atunci când ajung în „instanţe”, zac mult timp prin sertare, iar atunci când se dă un verdict mai aspru, acesta e posibil să fie cu suspendare. Cei păgubiţi însă devin suspicioşi, neîncrezători în actul justiţiar, în aşa-zisa „cumpănă dreaptă” în verdicte.

  În general răul e aruncat în spatele preşedintelui ţării (cunoscut ca un isteţ-maestru al manipulărilor păguboase pentru cei 7,5 milioane care l-au demis). Degeaba, Băsescu a rămas tot la timonă victorios. Hă, hă, hă!!! D-sa joacă la cacialma, cu arşice şi zaruri măsluite. În fond, camarila sa credincioasă, devotată lui Zeus-ul carpatin, execută cu sârg toate mutările pe tabla de şah, în care un popor de oameni cinstiţi sunt prinşi într-o uriaşă plasă de păianjen otrăvită. Alături de Zeus îi stă cu credinţă în cuget şi profunde simţiri Elena traiană, vestită vestală, care prin inteligenţa sa debordantă, inspirată, dar păguboasă pentru noi, a construit săli de sport în sate fără elevi, terenuri de fotbal în pantă, gondole, celebra frunză brand – realizări care o fac pe madam Elena de ocară, de oprobiul public. Acum domniţa helenă şi-a pus deoparte ţoalele şi bijuteriile epatante şi a îmbrăcat o haină fals monahală. La dreapta lui Zeus mai stă tripleta devastatoare a celor trei prim-miniştri – cavaleri ai apocalipsei româneşti: Boc, cel care reteza falnic cu coasa pensii şi salarii. Acum mândru-preş cum era, mai încearcă să se îmburce pe vârful încălţărilor, să se afle la vedere şi deturnează furtunos vina prădăciunilor pe actuala putere legitimă. Aşijderea sunt şi ceilalţi foşti prim-ministri, gălbiori-oranj, precum bordureanul Videanu (cel care făcuse vid prin bugetul ţării, din care îşi construise un pălăţel ca-n poveşti). Lui i se adaugă cu (ne)cinste ceilalţi doi „foşti” care dăduseră şi ei iama prin vistieria patriei: prădătorul Mihai Răzvan Ungureanu – ăl care se pomădase cu alifii scumpe şi îşi garnisise meniurile cu de-ale gurii cu bani grei din averea ţării. Şi mai grav: renunţase la bursele Gojdu din Budapesta, precum şi la Tezaurul românesc de la Moscova. Chiar pe gratis?! Ăstor „românaşi” vopsiţi cu alte culori decât Tricolorul li se adaugă tot la loc de necinste (cu drept de afişare la stâlpul infamiei) Monica Macovei, lătrătoare pe la Înaltele Curţi europene, de unde şopârla împroaşcă ţara cu venin de cobră. Fosta procuroare comunistă a cerut alegeri transparente, nedându-şi seama că dacă ar fi supusă la raze Roentgen i s-ar putea vedea venele prin care curge verdele otrăvii sale genetice… Vom continua cu demascarea măsluirilor păguboase pentru ţară: Roberta Anastase, cea care radia pensiile cu neruşinare, în văzul telespectatorilor (dar nu şi al ambasadelor străine!). O mai amintim şi pe senatorul Plăcintă (cu gust de usturoi degradat), cea care se lăuda cu progenitura sa ce micţiona pe sfintele cruci, la cre se adaugă buldogul Blaga (ne vlăguit în afaceri revigorat, fost ştab PDL).

  Ovidiu Suciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img