More


  PENTRU PATRIE, LA MULŢI ANI !

  - Advertisement -

  Ziua Naţională a României, 1 Decembrie 2014, a devenit un sistem de referinţă pentru toţi românii de pretutindeni. Cel puţin îmi place să cred acest lucru cu toată fiinţa mea. De-a lungul vremii au fost atâtea discuţii legate de data Zilei Naţionale a României, care coincide în mod fericit cu Unirea de la 1 Decembrie 1918. Sunt mândru de înaintaşii noştri, de ctitorii şi corifeii neamului românesc, care indiferent de încercările istorice au ştiut să menţină steagul continuităţii pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu.

  Toţi cei care-au venit pe aceste pământuri în calitate de turişti, cu bună pace, au fost primiţi cu braţele deschise de acest popor ospitalier, concesiv, talentat, harnic şi destoinic. Există „hiene”, „vulpoi”, „ şerpi “, trădători şi alte „animale sălbatice”, care se ascund în umbrele vieţii pentru a încălca legea , iar alţii stau în aşteptare, pentru că râvnesc la bogăţiile intelectuale sau la cele ascunse în „pântecele” acestor pământuri udate cu sângele nevinovat al străbunilor.

  Dincolo de toate frământările naţionale, care au supus România la tot felul de încercări după momentul ‘89, unităţi de profesionişti, de români adevăraţi, consecvenţi şi tenace veghează la ordinea şi nemurirea ţării! Prin „venele” lor spirituale curge sângele sacru al înaintaşilor şi o MISIUNE nobilă transmisă din generaţie în generaţie, cu „limbă de moarte”, ca un clopot de alarmă. Una din torţele vii ale acestui popor, năpăstuit, jefuit şi umilit, de multe ori, de-a lungul veacurilor, este revista PENTRU PATRIE – publicaţie editată de Ministerul Afacerilor Interne – care împlineşte astăzi 65 de ani de existenţă. “ Prin anii ‘80, dar şi în zilele noastre, revista PENTRU PATRIE a fost şi este una dintre cele mai citite reviste din România! “ – îmi spunea la telefon, zilele trecute, Mircea Stoian, redactorul şef al acestei prestigioase publicaţii. Primul număr al acestei reviste a apărut în noiembrie 1949.

  Dacă din curiozitate veţi citi revista PENTRU PATRIE, o să descoperiţi bucuria nemăsurată de a constata că nu sunteţi singuri în acestă ţară. Dincolo de paginile ei, de aur, există oameni, semeni de-ai noştri, care sunt atenţi la tot ce „mişcă-n ţara asta…”. Ei ştiu, care este interesul naţional! Sunt echidistanţi şi imparţiali, când este vorba de respectarea legii! Sunt loiali şi cu adevărat patrioţi!. Prin intermediul acestei reviste, cititorii de toate categoriile pot pătrunde în lumea fascinantă şi imprevizibilă a: poliţiştilor, poliţiştilor de frontieră, jandarmilor, pompierilor, S.M.U.R.D.-ului şi a altor instituţii, care n-au linişte zi şi noapte, în momentele de cumpănă iscate de răufăcători sau situaţiile de urgenţă, în vederea menţinerii sănătăţii şi siguranţei populaţiei.

  La mulţi ani revistei PENTRU PATRIE ! La mulţi ani tuturor redactorilor şi colaboratorilor! La mulţi ani, România!

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img