Facilităţi fiscale pentru investitori la Negreşti-Oaşnegresti

Consilierii locali negreşteni au decis, în cadrul şedinţei de ieri, acordarea unor facilităţi fiscale pentru cei care doresc să investească la Negreşti Oaş şi să creeze noi locuri de muncă. Totodată, consilierii au mai decis ca valoarea taxelor şi impozitelor locale să nu fie majorate dar şi instituirea unei taxe speciale pentru cei care execută lucrări în urma cărora sunt afectate arterele de circulaţie din oraş.

Ajutor de minimis
Serviciul de contabilitate a Primăriei Negreşti Oaş a întocmit o schemă de ajutor de minimis pentru atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul oraşului. Potrivit acestor scheme, au fost elaborate patru trepte de ajutor venit din partea Primăriei Negreşti Oaş pentru investitorii care vor crea noi locuri de muncă în oraş.

Potrivit primarului Aurelia Fedorca, prin aceste facilităţi fiscale se doreşte stimularea investiţiilor în oraşul Negreşti Oaş care aduc după sine şi crearea de noi locuri de muncă. “Ne dorim să avem cât mai mulţi investitori în oraş, în special la Luna Şes, dar nu numai. Pentru a stimula aceste investiţii am decis crearea unui program de ajutor de minimis, aprobat azi de consilierii locali. Acest program va fi implementat în programul de impozite şi taxe locale începând cu anul 2015, apoi vom avea o serie de dezbateri publice prin care să-l facem cunoscut posibililor investitori”, a precizat Aurelia Fedorca.

Avându-se în vedere faptul că gradul de colectare în anul 2014 a crescut cu aproape 14% faţă de 2013 la plata impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, serviciul de contabilitate al Primăriei Negreşti Oaş a propus, iar consilierii locali au aprobat, ca nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2015 să fie acelaşi ca şi în anul 2014.

Taxă specială pentru cei care distrug drumurile
Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii negreşteni au mai aprobat o taxă specială pentru cei care, după executarea unor lucrări, cum ar fi branşamentele la apă şi canalizare, distrug arterele de circulaţie. Cu banii adunaţi din această taxă, străzile afectate de aceste lucrări vor fi aduse la starea iniţială. Se au în vedere în special acele lucrări executate după ce străzile au fost reparate sau modernizate.

Consiliul Local Negreşti Oaş a mai aprobat şi documentaţia de avizare a lucrărilor pentru amenajarea unor noi săli de clasă la Şcoala Gimnazială nr. 1 din oraş. “Prin realizarea acestui proiect se trece la funcţionarea şcolii într-un singur schimb prin creşterea numărului de săli de clasă. Implicit, s-ar reduce cheltuielile şi ar creşte atât nivelul de supraveghere al elevilor cât şi performanţele şcolare ale acestora”, a mai spus primarul Aurelia Fedorca. Valoarea totală a proiectului, conform devizului general, este de 331.289 lei.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts