More


  Micul şi operaţiunea “Agentul guvernamental”

  - Advertisement -

  fratia_satmarenilor

  După ce împreună cu partenerul său Sergiu Băbăşan au apelat la mai multe firme pentru a înşela şi apoi a jupui primăriile din întreaga ţară, sătmăreanul Răzvan Micul pare să o fi luat pe cont propriu în acest an, axându-se pe aceleaşi escrocherii profitabile cu administraţiile locale. Răzvan Micul se află, de această dată, în spatele firmei Programul pentru Eficienţă Fiscală şi Disciplină Bugetară SRL. Societatea cu nume pompos a reuşit să înşele nouă primării din judeţul Cluj. Primarii respectivi au fost înşelaţi de Răzvan Micul, care s-a dat agent guvernamental pentru a-i presa să semneze contractele oneroase cu firma Programul pentru Eficienţă Fiscală şi Disciplină Bugetară SRL, arată publicaţia Ziar de Cluj.

  Falşii reprezentanţi guvernamentali
  Scandalul legat de firma Programul pentru Eficienţă Fiscală şi Disciplină Bugetară SRL din Bucureşti a izbucnit în judeţul Cluj, după ce nouă primari au reclamat la Instituţia Prefectului Cluj modul ordinar în care au fost ţepuiţi. Prefectul judeţului Cluj a sesizat Ministerul Afacerilor Interne şi DIICOT în privinţa aspectelor sesizate de primari.

  Primarii din comunele Iclod, Corneşti, Bonţida, Borşa, Jucu, Aluniş, Bobâlna, Vultureni, Dăbâca au fost contactaţi telefonic, cu număr ascuns, de către o persoană care pretindea că sună din partea Guvernului României, de la Ministerul de Finanţe, din cadrul “Programul de eficienţă fiscală şi disciplină bugetară” şi care îi anunţa pe primari că a doua zi urmează să fie efectuat un control din partea “Programului de eficienţă fiscală şi disciplină bugetară” referitor la modalitatea de colectare a debitelor, arată publicaţia Ziar de Cluj.

  Cu aroganţă, primarii erau luaţi la trei păzeşte şi certaţi de către falşii reprezentanţi guvernamentali despre modul de colectare a creanţelor bugetare de către angajaţii primăriilor.

  Proferând ameninţări despre sesizări ale Curţii de Conturi pe care escrocii ar fi urmat să le facă, ameninţând cu închisoarea sau cu plângeri penale împotriva primarilor, ţeparii le băgau sub nas acestora un proces-verbal de implementare a programului de eficienţă fiscală şi disciplină bugetară.

  Practic, prin acordul semnat de respectivii primari, comunele şi-au dat foc la valiză şi au pus în mod fraudulos la dispoziţia unor escroci o bază de date conţinând informaţii cu caracter personal ale cetăţenilor din comunele respective care aveau debite restante la taxele şi impozitele locale, scrie publicaţia Ziar de Cluj.

  Gaşca lui Micul s-a dedat la infracţiuni grave
  Prefectul Gheorghe Vuşcan a confirmat pentru Ziar de Cluj existenţa sesizării şi a incidentului: “Am aflat că anumiţi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale i-au vizitat pe aceşti primari solicitându-le imperativ acestora un contract de genul celui pe care l-aţi pomenit, dar recuperarea taxelor şi impozitelor nu poate fi delegată unor societăţi comerciale, le-am atras atenţia tuturor primarilor de comune asupra acestui fapt şi asupra celor întâmplate” a declarat prefectul Vuşcan, care ulterior a sesizat DIICOT şi Ministerul Afacerilor Interne.

  Un înalt funcţionar din Finanţele clujene a oferit jurnaliştilor de la Ziar de Cluj, sub anonimat, un punct de vedere şi mai apăsat: “Sigur, este total ilegal să cesionezi recuperarea creanţelor provenite din neplata taxelor şi impozitelor şi mai ales datele cu caracter personal ale acestor restanţieri. Utilizarea însemnelor statului şi uzurparea de calităţi oficiale sunt infracţiuni grave. N-aş ignora însă nici ceea ce au făcut primarii acestor comune, semnând cu ochii închişi contracte cu agenţi economici şi probabil penalităţi însemnate de reziliere. E neglijenţă şi abuz în serviciu, iar domnii primari au dovedit că sunt nişte persoane iresponsabile în a-şi îndeplini funcţia”.

  Răzvan Micul, ascuns în hăţişul acţionariatelor
  Jurnaliştii de la Ziar de Cluj au reuşit să demonstreze că în spatele societăţii cu nume pompos, care aduce a instituţie a statului, stă sătmăreanul Răzvan Micul. Iniţial, societatea comercială Programul pentru Eficienţă Fiscală şi Disciplină Bugetară SRL din Bucureşti (CUI 31068669, J40/193/2013), cu adresa pe Str. Jirlau nr. 5, sectorul 5, avea doar doi acţionari: – Remda-Teichel LTD, persoană juridică înfiinţată şi înregistrată în Uniunea Dominica (Commonwealth of Dominica), sub numărul de înregistrare 17011, având sediul social la etajul 3, C & H Towers, Rouseau, Strada Great Marlborough, colţ cu Strada Great George, Uniunea Dominica (Commonwealth of Dominica), respectiv Cătălin Catrinoiu Petrişor, cetăţean român, cu buletin eliberat de Poliţia Cluj la data de 05.10.2011, născut la data de 10.06.1977 în Târgu Jiu, domiciliat în municipiul Cluj Napoca, calea Dorobanţilor nr. 105, judeţul Cluj.
  Însă recent, în acţionariatul Programul pentru Eficienţă Fiscală şi Disciplină Bugetară SRL şi-a făcut apariţia un nou asociat, o persoană juridică de tip SRL: Kaarst şi Asociaţii, cu sediul în municipiul Bucuresti, str. Apusului nr. 96, ap. 13, sectorul 6, identificată prin CUI 30933729, înregistrată la ORC Bucureşti sub J40/13697/21.11.2012, şi care a preluat 96% din capitalul social. De la Registrul Comerţului, am aflat că acţionar principal şi administrator al Kaarst şi Asociaţii este un off-shore, tot în Dominica înregistrat, ca şi cel din asocierea de la Programul pentru Eficienţă Fiscală şi Disciplină Bugetară SRL, arată jurnaliştii clujeni. Este vorba de KAMP-LINTFORT LTD, asociat unic, Act de înfiinţare: nr: 16908; emitent: COMMONWEALTH OF DOMINICA; înfiinţat în noiembrie 2012. În fine, săpând adânc în Monitorul Oficial, am aflat că… surpriză! reprezentantul legal al acestui off-shore ce deţine sereleul Kaarst şi Asociaţii este Micul Nicolae Răzvan, născut în 7 iunie 1983, domiciliat în Satu Mare, Str. Retezatului nr. 39, judeţul Satu Mare, mai arată Ziar de Cluj.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img