Mii de pui făcuţi scrum la Odoreupui

În urma unui incendiu puternic izbucnit ieri la ferma Ave Impex din Odoreu au ars mii de pui. Pompierii au intervenit destul de prompt cu trei autospeciale, reuşind să salveze 12.000 de pui din aceeaşi hală, dar şi alţi 27.000 de pui de la o hală învecinată. Din câte se pare cauza incendiului ar fi fost o scânteie de la una dintre sobele din hală.

Odoreu, ora 7.10. Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare au fost sesizaţi prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că la o fermă de pui a societăţii Ave Impex a izbucnit un incendiu. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul a izbucnit la o hală de 2.000 de metri pătraţi, în care se aflau 22.000 de pui. Până la lichidarea incendiului, au ars 400 de metri pătraţi de pat de paie şi 10.000 de pui de o zi.

Din fericire, au fost salvaţi 12.000 de pui aflaţi în aceeaşi hală, în timp ce s-a reuşit salvarea de la incendiu a unei hale învecinate, în care se aflau 27.000 de pui. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, Aurel Ulici, incendiul ar fi fost provocat de o scânteie propagată de fum de la soba cu care angajaţii încălzeau hala. Scânteia ar fi luat contact cu o prelată care acoperea uşa de la intrarea în hală, iar de aici s-ar fi propagat către patul de paie. Din câte se pare, focul a ars mocnit sub pardoseală, motiv pentru care angajații fermei au solicitat cu întârziere pompierii. Ave Impex Satu Mare este unul din cei mai mari producători de pui din România. Firma a fost preluată recent de Sam Mills Satu Mare.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts