Pregătirile de Revelion sunt în toipregatiri

După ce s-au întrecut în oferte, localurile sătmărene se aflau ieri în toiul pregătirilor pentru a le asigura sătmărenilor o noapte de Revelion de excepţie. Erau aranjate mesele, îmbrăcate scaunele, iar în unele dintre acestea erau puse tacâmurile. În bucătării erau făcute doar pregătirile preliminare, urmând ca gătitul propriu-zis pentru masa de Revelion să se facă azi. Cu mici excepţii, toate locurile au fost rezervate până ieri. Şi sătmărenii care nu şi-au permis un loc la restaurant pentru noaptea de la cumpăna dintre ani o vor petrece într-un cadru mai restrâns alături de prieteni forfoteau ieri prin pieţe şi magazine pentru ultimele cumpărături.

În aşteptarea petrecăreţilor
Angajaţii localurilor sătmărene se aflau ieri în toiul pregătirilor pentru petrecerea de Revelion. La Restaurantul Veneţia, spre exemplu, se afla în plină desfăşurare aranjatul meselor în funcţie de solicitări şi de grupuri de prieteni. „Ne pregătim cu tot ceea ce este necesar pentru ca invitaţii noştri să se simtă excelent la petrecerea de Revelion. Vom asigura totul astfel încât să avem o petrecere reuşită”, ne-a declarat patronul restaurantului, Vasile Lup. Acesta a mai precizat că în noaptea de Revelion personalul care va asigura servirea va fi compus din peste 25 de persoane.

Şi în alte restaurante pregătirile se aflau în diferite faze. Însă toţi angajaţii acestora afirmau că până la începerea petrecerii de Revelion totul va arăta bine, astfel încât petrecăreţii să treacă în noul an cu voioşie.
În bucătării nu era mare forfotă. Aici se făceau pregătirile preliminare, iar gătitul propriu-zis urmează să se desfăşoare azi, astfel încât mâncărurile să fie proaspete. În ceea ce priveşte meniurile, fiecare restaurant a pregătit câte patru-cinci feluri de mâncare. În principal, acesta este compus dintr-un aperitiv bogat şi diversificat, ciorbă, fel principal, peşte sau cremvurşti, după caz, şi desert.

Majoritatea locurilor, rezervate
Cu mici excepţii, aproape toate locurile din localuri au fost rezervate. Patronul Vasile Lup a afirmat că la restaurantul Veneţia au fost rezervate toate cele 400 de locuri. „Din fericire, toate cele 400 de locuri au fost rezervate. S-au făcut rezervări chiar şi azi (ieri – n.r.) dimineaţă, astfel că până la această oră am vândut toate biletele”, a mai spus patronul restaurantului.

Şi în alte restaurante erau rezervate toate locurile, dar mai existau unele localuri în care cei care se gândesc în ultima clipă să-şi petreacă aici noaptea de Revelion mai aveau şanse să găsească un loc. Circa 85-90% dintre locurile din restaurante au fost rezervate până ieri la amiază.

Pregătiri şi pentru Revelionul de acasă
Sătmărenii care s-au decis să-şi petreacă noaptea de Revelion acasă, într-un cadru mai restrâns, alături de câţiva prieteni, îşi făceau ieri ultimele cumpărături, astfel că pieţele şi magazinele era destul de aglomerate. Carnea şi preparatele din carne, peştele, crenvurştii, dar şi şampaniile erau cele mai căutate.

Cei care nu-şi petrec Revelionul nici la restaurant, nici acasă, au posibilitatea de a merge în Piaţa 25 Octombrie pentru a asista la concertele organizate de Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare, precum şi la focul de artificii.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts