More


  Sarabandă de accidente de Crăciun

  - Advertisement -

  soferi

  În cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 25-27 decembrie a.c. pe raza municipiului şi a judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, un număr de cinci conducători auto au rămas fără permise de conducere. Acestea au fost reţinute pentru consum de alcool, nerespectarea regimului legal de viteză, depăşiri neregulamentare şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor. De asemenea, au fost aplicate peste 90 de contravenţii, în valoare de 9.600 lei.

  Concret, joi noaptea, poliţiştii rutieri sătmăreni l-au depistat pe strada Someşului din municipiul reşedinţă de judeţ pe Ioan T. , care conducea mopedul marca Yamaha. În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere de nici o categorie. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 16.30, pe raza localităţii Medieşu Aurit a avut loc un eveniment rutier. Poliţiştii care au fost sesizaţi despre producerea evenimentului au stabilit faptul că Iuliu P. , de 30 de ani, a condus autoturismul marca Ford şi a acroşat cu partea dreaptă a autoturismului un alt autoturism marca VW care efectua manevra de întoarcere. La momentul producerii evenimentului în autoturismul marca Ford pe locul din dreapta faţă se afla Istvan C. Din fericire, în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

  Conducătorul autoturismului marca Ford a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. După producerea evenimentului Iuliu P. a fost condus de către poliţişti la postul de poliţie unde i-a fost reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 405 lei în termen de 48 de ore. La scurt timp la postul de poliţie a venit şi Istvan C. care, s-a deplasat de la locul evenimentului până la postul de poliţie cu autoturismul marca Ford, care fusese implicat în eveniment. Aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice oamenii legii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care, în cazul său a indicat o concentraţie de 0,47mg/l, alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  S-a întocmit lucrare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea reţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img