Stranierii încep să se reîntoarcă în Occidentpetea2

Românii veniţi în ţară să-şi petreacă sărbătorile de iarnă încep să se reîntoarcă în Occident, în ţările în care s-au stabilit pentru a munci. Traficul în Vama Petea a început să crească în ultimele zile, întrucât o parte din românii stabiliţi în Occident trebuie să se reîntoarcă la serviciu în primele zile ale anului viitor. De asemenea, creşterea traficului se datorează şi tot mai numeroşilor români care îşi petrec Revelionul în străinătate, în special în staţiunile montane din Austria.

Trafic în creştere în Vama Petea
Începând de sâmbătă, traficul din Vama Petea a început să crească simţitor pe sensul de ieşire din ţară. Această creştere se datorează faptului că o parte a românilor veniţi în ţară înainte de Crăciun trebuie să se reîntoarcă la serviciu în primele zile ale anului viitor. Pentru aceştia, vacanţa de iarnă s-a încheiat puţin mai rapid. Traficul în Vama Petea nu a înregistrat creşteri spectaculoase. Doar pentru perioade foarte scurte de timp poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să lucreze pe două benzi pentru a scurta timpii de aşteptare. Poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca traficul să crească brusc în zilele de 2 şi 3 ianuarie, când toţi românii veniţi în ţară de sărbătorile de iarnă se vor reîntoarce în Occident.

Staţiunile austrice, în topul preferinţelor
Printre cei care au ieşit din ţară prin Vama Petea în aceste zile s-au numărat şi numeroşi cetăţeni români care au decis să-şi petreacă Revelionul în străinătate. Majoritatea acestora au optat pentru staţiunile montane din Austria. Aceste staţiuni din Austria au devenit preferatele românilor din cauza pistelor bune de schi, a calităţii ridicate a serviciilor, a preţurilor acceptabile şi a distanţei relativ apropiate.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts