More


  Corpul de control al Ministerului Energiei, aşteptat la Satu Mare

  =

  corp

  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a anunţat ieri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că aşteaptă să sosească la Satu Mare Corpul de control al ministrului Energiei, Andrei Gerea, ca să vadă exact cum s-a intervenit şi cine este responsabil de pana de curent din noaptea de Revelion de la Carei. De asemenea, o evaluare va fi făcută şi de o comisie tehnică a SC Electrica SA.

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că potrivit primelor date, această situaţie s-a produs din cauza stării reţelei subterane, dar trebuie să se vadă exact “ce s-a făcut, ce nu s-a făcut, ce trebuie făcut”. Prefectul a mai precizat că în seara zilei de azi la Carei se va deplasa şi o echipă tehnică de la Bucureşti a SC Electrica SA pentru a verifica ceea ce s-a întâmplat în cazul penei de curent din acest oraş.

  Prezent la şedinţă, inginerul şef al Serviciului Distribuţie Electrica Satu Mare, Gheorghe Coicea, a prezentat pe scurt ce s-a întâmplat în cazul penei de curent care a ţinut timp de trei zile fără lumină şi căldură aproape jumătate din populaţia municipiului Carei. Potrivit spuselor acestuia, în primă fază a căzut alimentarea de bază, moment în care s-a trecut pe alimentarea de rezervă care, ulterior, a căzut şi aceasta. „A fost o avalanşă de evenimente petrecute într-un timp foarte scurt”, a mai precizat Coicea. Acesta a mai adăugat că, în cazul în care vor fi solicitări din partea careienilor, vor fi acordate despăgubiri dar într-un cadru legal.

  Prefectul Avram a solicitat ca să fie luate măsuri urgente ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple nici la Carei, nici în altă parte a judeţului. „Nu vrem să ajungem în astfel de situaţii. La Carei s-a lucrat foarte bine pentru remedierea defecţiunilor apărute, păcat însă că nu am lucrat şi preventiv”, a mai spus prefectul.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img