More


  Gazeta de Nord-Vest a împlinit 25 de ani!

  - Advertisement -

  DSC_0062

  Gazeta de Nord-Vest, cel mai vechi cotidian din judeţul Satu Mare, aniversează împlinirea a 25 de ani de la apariţia primului număr. Acesta a văzut lumina tiparului în primele zile ale anului 1990, la iniţiativa unor oameni îndrăzneţi, în frunte cu directorul fondator Ion Bledea. În pofida vicisitudinilor de tot felul, Gazeta de Nord-Vest a supravieţuit, iubind adevărul şi în acelaşi timp speranţa, fiind, prin redactorii săi, un fidel “istoric al clipei”. N-a fost un grefier impasibil al evenimentelor, n-a jucat doar rolul de oglindă. Fiindcă, oricât de fidelă, o oglindă nu îndreaptă niciodată nimic, nu mişcorează răul, ajutând binele să triumfe.

  Dacă ținem cont de faptul că Gazeta de Nord-Vest este o publicaţie cotidiană, 25 de ani înseamnă enorm, înseamnă mii de zile de muncă, mii de nopți nedormite. S-au schimbat sedii, s-au schimbat directori, redactori-şefi, patronate. Însă nu s-au schimbat nici după 25 de ani spiritul tânăr, frenezia documentării, perseverenţa întru adevăr şi satisfacţia unui produs finit de calitate. De la perioada boemă de la începutul anilor ‘90, am ajuns în aceste vremuri de recesiune în care am învăţat să supravieţuim, când ziare cu state vechi îşi închid porţile. Feedback-ul cititorilor noştri înseamnă stabilitate şi echilibru, este motivaţia pentru a merge înainte, spre 30 şi mai mult. Vă invităm să fiţi în continuare părtaşi în fiecare zi la “povestea” Gazetei de Nord-Vest. Care, de fapt, este şi a dumneavoastră, a tuturor sătmărenilor!

  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram:
  “Dacă aş spune excelent poate nu m-ar crede sătmărenii, dar chiar aşa este. Sunt foarte mulţumit şi vă mulţumesc, în primul rând, pentru obiectivitatea şi corectitudinea cu care ne prezentaţi activitatea noastră. Iar, în al doilea rând, pentru sesizările pe care le faceţi prin intermediul redacţiei dumneavoastră, a ştirilor pe care le promovaţi atât în scris cât şi video, pentru că astfel aflu despre unele probleme care nu îmi sunt aduce la cunoştinţă de către instituţiile publice. Iar în acest fel pot să îmi îndeplinesc atribuţiile din acest punct de vedere. Întregului colectiv redacţional de la Gazeta de Nord-Vest îi urez să aibă parte de mulţi ani fericiţi, îi doresc succes pe plan profesional şi personal. La mulţi ani tuturor!”

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef:
  “Acum, când Gazeta de Nord-Vest a ajuns la ceas aniversar, vreau să-i felicit pe redactori, pe secretarii de redacţie, pe tehnoredactori, pe şefii de redacţie, pe directori, care au condus şi conduc Gazeta de Nord-Vest. Vreau să le urez să aibă în continuare un condei inspirat şi pe mai departe să decupeze realitatea cu multă, multă obiectivitate, exact cum au făcut-o şi până în prezent. La mulţi ani!, multă putere de muncă şi multe, multe ediţii de acum încolo.”

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor:
  “Revoluţia a adus democraţia, iar odată cu democraţia au luat fiinţă două cotidiane independente în judeţul Satu Mare: Gazeta de Nord-Vest şi Friss Ujsag. Har Domnului, aceste două ziare au rezistat până în ziua de astăzi. Acum, când împlinesc 25 de ani de la prima apariţie, vreau să le transmit La mulţi ani! tuturor celor care au înfiinţat cele două cotidiane, celor care fac parte din redacţiile celor două ziare, pentru că nu este puţin lucru să poţi, timp de 25 de ani, să apari în varianta tipărită. Chiar şi la nivel naţional, foarte multe ziare au renunţat la varianta tipărită, apărând doar online. Astfel, meritul celor două redacţii şi a echipelor manageriale este cu atât mai mare. Aş vrea să mă adresez în special celor de la Gazeta de Nord-Vest, cu care am o relaţie de suflet, şi să le urez La mulţi ani! şi cât mai multe apariţii. De asemenea, mi-aş dori un lucru, dacă Dumnezeu va fi bun cu noi, să ne întâlnim şi la 50 de ani. Şi peste 25 de ani să fiţi aceiaşi oameni deosebiţi, care formaţi actualul colectiv redacţional. Vreau să vă felicit în mod special pentru că ziarul Gazeta de Nord-Vest, pe lângă că este cel mai vechi din judeţul Satu Mare, este foarte cunoscut şi apreciat la nivel naţional. Asta înseamnă că faceţi o presă independentă, în mod special în ultimul an şi jumătate, când aţi reuşit să scăpaţi de sub dominaţia senatorului fără partid. Felicitări pentru tot ce aţi făcut de-a lungul timpului, pentru că aţi adus ştiri în casele sătmărenilor, pentru că aţi făcut foarte multe anchete jurnalistice. Actualul director al ziarului, Szasz Lorand, merită toate felicitările pentru că, de-a lungul timpului, a realizat foarte multe anchete, de multe ori surprinzându-mă de unde are atâtea informaţii. Asta înseamnă că sunteţi profesionişti, sunteţi o echipă care merită toate felicitările. La mulţi ani!, să rezistaţi cât mai mult cu varianta tipărită şi sper ca Dumnezeu să fie alături de voi, astfel încât să aveţi cât mai multe satisfacţii în viitor.”

  Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs:
  “Citesc în fiecare dimineaţă Gazeta de Nord-Vest, cel mai vechi ziar de limbă română din judeţul Satu Mare. De-a lungul timpului, acest ziar a trecut şi prin bune şi prin rele. Chiar dacă uneori aveţi simpatii, am constatat că nu aţi dat dovadă de şovinism în politica editorială, cum încearcă unii să vă acuze. Pe această cale, le urez multă sănătate, fericire şi cât mai multe numere tuturor angajaţilor Gazetei de Nord-Vest.”

  Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca:
  “Acum, la ceas aniversar, la 25 de ani de existenţă, apreciez faptul că sunteţi supraveghetor imparţial şi corect a tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră de zi cu zi. Totodată, apreciez conţinutul acestui ziar şi modul în care oglindeşte realitatea. De asemenea, mulţumesc Gazetei de Nord-Vest pentru buna colaborare pe care a avut-o şi pe care sperăm să o aibă în continuare cu oraşul nostru şi pentru că reprezintă un sprijin real pentru comunitatea noastră. Doresc Gazetei de Nord-Vest să existe mulţi ani de acum înainte, şi doresc tuturor gazetarilor să aibă putere de muncă şi să continue munca de informare a acestui cotidian. La Mulţi Ani, Gazeta de Nord-Vest!”

  Primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca:
  “Gazeta de Nord-Vest şi-a câştigat un loc aparte în peisajul media din judeţul Satu Mare. Întotdeauna am apreciat profesionalismul jurnaliştilor de la Gazeta de Nord-Vest, faptul că au reuşit să-şi păstreze echidistanţa. Din punctul meu de vedere, Gazeta de Nord-Vest este unul dintre cele mai vechi şi cele mai apreciate publicaţii din judeţul Satu Mare. Vă urez să tipăriţi cât mai multe numere în continuare şi să reflectaţi cu aceeaşi obiectivitate caracteristică realitatea din judeţul nostru.”

  Primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma:
  “Mă bucur foarte mult că ziarul Gazeta de Nord-Vest a împlinit o vârstă atât de frumoasă, respectiv 25 de ani. Sper ca în viitor să aniversăm împreună împlinirea unui număr rotund de ani de la apariţia celui mai vechi ziar din judeţul Satu Mare, cum ar fi 50 de ani. Urez un sincer La mulţi ani! întregului colectiv redacţional. Continuaţi-o tot aşa!”

  Primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur:
  “Sincer vă spun că îmi place Gazeta de Nord-Vest, dovadă stă faptul că îl citesc aproape zilnic. Şi alţi prieteni de-ai mei cu care am mai discutat au avut cuvinte de laudă faţă de conţinutul acestui ziar. V-aş dori să continuaţi pe aceeaşi linie, să informaţi cititorii corect şi să existaţi încă cel puţin 25 de ani dacă nu chiar 125 de ani.”

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img