More


  Înghesuială la ieşirea din ţară

  =

  vama

  Dacă înainte de sărbători era înghesuială la Vama Petea la intrarea în ţară, acum cozile s-au format în sensul spre ieşire. În această situaţie, sâmbătă seara s-a stat la rând mai bine de o oră până ce a fost trecută graniţa cu Ungaria.

  Imediat după sărbătorile de iarnă, sătmărenii care trăiesc în străinătate au început să-şi facă bagajele pentru a se întoarce în ţările în care lucrează. Inevitabil, la Vama Petea s-au format cozi pe sensul de ieşire din ţară, asta după ce, înainte de sărbători, se stătea la rând pe sensul de intrare.

  Potrivit poliţiştilor de frontieră, cea mai mare înghesuială la ieşirea din ţară de la Petea a fost în seara de sâmbătă, când cozile de maşini s-au întins pe mai bine de o sută de metri de la punctul de control. Cu toate că atât vameşii maghiari cât şi cei români s-au străduit din răsputeri să fluidizeze traficul, chiar şi în aceste condiţii s-a stat la rând chiar mai bine de o oră.

  Ieri, rândul nu era chiar atât de mare. Se lucra pe două benzi de ieşire şi la fiecare punct de control erau câte 15-20 de maşini. Majoritatea erau maşini înmatriculate în ţări precum Franţa, Italia sau Spania, dar şi din Ungaria sau din judeţul Satu Mare sau cele limitrofe. „Vacanţa s-a terminat. În august avem mai mult timp liber, dar acum abia am primit două săptămâni de vacanţă. A fost frumos în ţară, ne-am petrecut sărbătorile alături de familie şi de prieteni, dar acum trebuie să ne întoarcem la muncă”, ne-a spus unul dintre sătmărenii care se pregătea să treacă graniţa cu Ungaria.

  Majoritatea celor care se îndreptau ieri spre ţările în care muncesc au afirmat că nicăieri în lume nu sunt atât de frumoase sărbătorile de iarnă cum sunt în România. De asemenea, au afirmat că vor reveni acasă în vacanţa de vară, adică în luna august, când vor sta mai mult timp.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img