More


  Poliţiştii şi jandarmii, între credincioşi de Bobotează

  - Advertisement -

  boboteaza

  Pentru zilele următoare în care sunt organizate procesiuni şi ceremonii religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare s-au luat măsuri de pregătire a bunei desfăşurări a acestor evenimente, în condiţiile în care la acestea participă un număr foarte mare de oameni. La fiecare dintre aceste procesiuni vor fi prezenţi pentru asigurarea ordinii publice poliţişti, care vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea comiterii de fapte antisociale, precum şi pentru a asigura fluenţa traficului rutier în zonă.

  De asemenea, pe timpul sărbătorii religioase a ”Botezului Domnului” denumită și ”Boboteaza” și a ”Praznicului Sfântului Ioan Botezătorul”, Jandarmeria Satu Mare se va afla în mijlocul cetăţenilor şi le va asigura acestora un climat optim de ordine şi siguranţă. În vizorul instituţiei se vor afla toate manifestările care se vor desfăşura în spaţiul public, iar jandarmii vor acţiona pentru sprijinirea celor care solicită ajutor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a actelor de violenţă. Totodată, echipajele de jandarmerie vor executa, atât independent cât şi în sistem integrat, alături de poliţişti, activităţi de patrulare în zonele şi arterele intens circulate şi vor fi în măsură să intervină de urgenţă pentru a preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii şi liniştii publice.

  În atenţia jandarmilor se vor afla şi manifestările organizate pe întreg cuprinsul judeţului Satu Mare, inclusiv Crăciunul sărbătorit pe rit vechi, iar zonele turistice ale judeţului Satu Mare, Tăşnad, Beltiug, Carei, Negreşti Oaş – vor fi monitorizate permanent de către structurile de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi vor fi în măsură să execute acţiuni de căutare, descoperire şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe traseele turistice.
  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img