Revelion la lumânare la Carei. Prefectul a convocat o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

prefect

UPDATE: Pentru rezolvarea acestei situații, prefectul Eugeniu Avram a convocat azi Comitetul de Urgență la care a participat și președintele Consiliul Județean Adrian Ștef, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, şi directorul Electrica Satu Mare, Mircea Tămaş.

Acesta din urmă a arătat că problemele sunt cauzate de instalaţia veche, care se defectează din nou după ce se este pusă sub tensiune. Este afectată atât linia principală cât şi cele două secundare. Practic sunt afectate 29 de staţii de transformare ce alimentează 3.000 de consumatori. Şeful Electrica a mai spus că de la prima avarie, din seara zilei de 30 decembrie, se lucrează încontinuu, iar în sprijinul specialiştilor sătmăreni au venit şi colegi lor din Oradea şi Baia Mare, care încearcă rezolvarea problemei. Totodată, şi-a exprimat speranţa ca situaţia să poată fi rezolvată până în această seară.

Tot cu această ocazie, prefectul Eugeniu Avram a descris situaţia ca fiind una dezastruoasă şi a cerut să fie depistată cauza avariilor apărute la Carei şi să fie traşi la răspundere cei vinovaţi de această situaţie. De asemenea, consdideră că nu este normal ca mii de oameni să aibă de suferit în această perioadă.

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a declarat că, ştiut fiind faptul că reţeaua este foarte veche, a cerut de mult timp celor de la Electrica să resolve această situaţie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. “Sunt speriat de ce s-a întâmplat până acum şi de ce se mai poate întâmpla de acum, având în vedere reţeaua veche. Solicit ca factorii responsabili să se întâlnească în perioada următoare şi să stabilească cu Electrica exact ce investiţii se vor face pentru a se evita alte probleme”, a mai spus Eugen Kovacs.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a subliniat că astfel de probleme sunt nu mai în Carei, ci în mai multe localităţi, el cerând o evaluare a situaţiei şi găsirea de soluţii.

Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune un grup electrogen, dar dacă va fi nevoie aceștia vor primi hrană caldă de la Spitalul Județean Satu Mare.

Dacă cele spuse de şeful Electrica se vor adeveri, şi până deseară va fi refăcută reţeaua de distribuţie a energiei electrice la Carei, careienii vor putea continua petrecerea de Revelion. Localurile au promis că odată ce va fi reluat furnizarea energiei electrice, va fi reluată şi petrecerea de Revelion. Astfel, nu este exclus ca cei din Carei să petreacă de Revelion cu două zile mai târziu.

1

Mai bine de jumătate dintre careieni au rămas fără current în noaptea de Revelion şi au fost nevoiţi să petreacă cumpăna dintre ani la lumânare. Mai mulct decât atât, defecţiunile la reţeaua de alimentare cu energie electrică s-au ţinut lanţ, astfel că nici până azi situaţia nu a fost remediată. 

Prima avarie a apărut în jurul orei 20 a zilei de 30 decembrie la linia subterană de 6 kv care alimentează P-ța 1 Mai. A urmat o a doua avarie în jurul orei 17.00 a datei de 31 decembrie la linia electrică subterană de 6 kv care alimentează aproape jumătate din municipiul Carei,. După circa 45 de minute s-a reușit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă, însă în jurul orei 20.10 a aceleiaşi zile s-a produs a treia avarie tot în linia electrica subterană de 6 kv ce alimenta aceiași zonă, rămânând consumatorii nealimentați. Astfel, careieni au fost nevoiţi să petreacă Revelionul la lumina lumânărilor. Pentru remedierea defecţiunilor, au lucrat continuu trei echipe însă nici până la această oră nu a fost reluată alimentarea cu energie electrică a zonei afectate.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a coordonat în noaptea de Revelion toate instituţiile abilitate să rezolve situaţia apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori). Echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare lucrează fără oprire, de aseară pentru remedierea defecţiunilor tehnice apărute.

În jurul orei 14.00 a datei de 1 iaunarie, erau încă nealimentaţi cu energie electrică o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona. La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, la Carei a ajuns în această dimineaţă şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut legătura în permanenţă, telefonic cu primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen pentru găsirea soluţiilor optime pentru rezolvarea problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş pe linie tehnică pentru identificarea modalităţii de soluţionare a avariilor. De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas cât şi directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situaţia la faţa locului.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram îi asigură pe cetăţenii din municipiul Carei că instituţiilor implicate depun toate eforturile pentru a remedia în totalitate defecţiunile identificate.

6 COMMENTS

  1. Pai cum sa nu se defecteze? Acesti samsari de curent nu au investit decat in calculatoare.De la PC nu pot fi intretinute retelele electrice. Am vandut energia electrica la niste firme de apartament.

  2. Sa fie clar,generatia veche de SPECIALISTI a disparut,fiind inlocuit de catre "specialisti " politruci.care mai mult se ocupa de politica si de mentinerea locurilor caldute si bine platite si mai putin de retelele electrice.Este o lupta crancena intre personalul de la Electrica Satu Mare,in vederea apararii propriilor pozitii,in special in randul sefilor de compartimente.Din aceasta lupta interna retelele electrice ,sunt lasati de izbeliste.

  3. Sa vedeti ce natalitate va fi in septembrie,mai ales la cei bronzati.Macar maternitatea va avea timp suficient pt a se pregati…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...