More


  Centrul medico-social de la Turţ, aproape realizat

  =

  turt

  Centrul medico-social de la Turţ, iniţiat în cadrul unui proiect implementat de Asociaţia Assoc în colaborare cu Primăria Turţ, este aproape de a fi realizat. Potrivit primarului Ioan Ciupac, în şedinţa de ieri consilierii locali şi-au dat acordul privind participarea Primăriei Turţ la realizarea acestui proiect.

  Concret, fostul spital din Turţ va fi transformat într-un centru medical de 40 de locuri, care va fi destinat bătrânilor bolnavi rămaşi singuri acasă şi pe care nu are cine să-i îngrijească. Tot în cadrul acestui proiect, va fi înfiinţat un serviciu de îngrijire a bătrânilor la domiciliu, un serviciu de catering ,precum şi un centru socio-educaţional, unde elevii din comună vor putea fi meditaţi. „Dacă lucrurile merg cum trebuie, până la finalul lunii aprilie acest centru va fi funcţional. După inaugurarea lui, centrul va funcţiona timp de şase luni din fondurile proiectului, apoi, din toamnă, va funcţiona din fondurile realizate. Este un proiect deosebit pentru turţeni şi ne bucurăm că am reuşit să realizăm ceva la fostul spital din Turţ, unde în prezent funcţionează câteva cabinete ale medicilor de familie, cabinete stomatologice şi centrul de permanenţă”, a mai precizat primarul Ioan Ciupac.

  În ceea ce priveşte alte investiţii, edilul şef a arătat că din cauza noului sistem de echilibrare a bugetelor locale, acestea nu vor fi prea multe. „Din cauza acestui sistem, comuna Turţ a pierdut peste 2,3 milioane de lei, faţă de anul trecut. Cu aceşti bani puteam să finalizăm lucrările de reabilitare a şcolii precum şi cele de la demisolul casei de cultură. În acest moment trebuie să ne orientăm spre investiţii mai mici, în funcţie de banii pe care-i avem. Spre exemplu, pietruirea străzilor se face cu muncitorii, tractorul şi remorca primăriei. Anul trecut am început asfaltarea a 1,2 km de drum pe strada Susanii de Jos, proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi sperăm să-l finalizăm în prima parte a acestui an”, a precizat primarul Ioan Ciupac.

  Chiar dacă a spus că fondurile pentru investiţii sunt substanţial reduse, primarul Ciupac a mai arătat că în acest an va finaliza reabilitarea aleilor din parcul central. În ceea ce priveşte celalalte proiecte ale comunei, edilul şef a precizat că le va reevalua pe cele realizate până acum pentru a se vedea care dintre acestea au şanse să fie realizate. „Comuna Turţ trebuie să se dezvolte, iar turţenii au acest drept. Am convingerea că situaţia existentă acum va fi îndreptată în curând şi vom primi sumele necesare pentru demararea altor proiecte”, a mai spus primarul Ioan Ciupac.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img