More


  Flash-mob pentru copiii străzii, organizat de Asociaţia Stea

  =

  stea

  Având ca scop sensibilizarea contribuabililor pentru a direcţiona 2% din impozitul pe venit în vederea sprijinirii incluziunii sociale a copiilor şi tinerilor din Satu Mare aflaţi în dificultate, copiii și tinerii care frecventează Centrul de Zi al Asociației Stea, voluntarii asociației, precum şi trupa Backstage Dance Crew au desfășurat marţi seara un flash-mob. Evenimentul s-a desfăşurat în Pasajul Corneliu Coposu. Cu această ocazie, tinerii au transmis publicului sătmărean mesajul acestei acțiuni prin dans, pregătind o coregrafie specială, fiecare purtând câte un tricou pe care erau inscripționate cuvintele, Solidaritate, Toleranță, Empatie și Altruism.

  Preşedintele Asociaţiei Stea, Cristina Bala, a declarat că se urmăreşte încurajarea sătmărenilor să folosească acest mecanism pentru că nu costă nimic. “Este vorba despre 2% din impozit care dacă persoana nu se hotărăște să îl direcționeze spre o organizație neguvernamentală vor merge la stat. De asemenea, îi sfătuim pe sătmăreni să folosească acest mecanism pentru a duce acei 2% din venit pentru comunitatea sătmăreană. Sunt numeroase organizații neguvernamentale în Satu Mare care realizează programe deosebite cu copiii, cu tinerii și adulții aflați în nevoie”, a declarat președinta Asociației Stea, Cristina Bala.
  Evenimentul a fost realizat de Asociația Stea în cadrul campaniei de promovare a redirecţionării a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de facilitare a accesului la educaţie şi de sprijinire a incluziunii sociale a copiilor și tinerilor aflați în dificultate, campania desfăşurându-se până în 25 mai.

  În anul 2014, fondurile obţinute în urma redirecţionării a 2% din impozit către Asociaţia Stea au ajutat la sprijinirea a 18 copii prin înscrierea la grădiniţă sau şcoală, 97 de copii şi tineri prin suport acordat familiei în vederea prevenirii abandonului şcolar (alfabetizare, rechizite şi materiale pentru şcoală, consiliere, acces la servicii de igienă), 169 de copii şi tineri printr-o gustare în timpul activităţilor educative şi 52 de tineri prin activităţi de educaţie parentală.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img