More


  Foştii proprietari de garaje au prioritate la parcări

  =

  garaje

  Reprezentanţii Primăriei Satu Mare susţin că foştii proprietari de garaje din Micro 17, Carpaţi I şi II vor avea prioritate la ocuparea viitoarelor parcări. Mai exact, aceştia îşi vor ocupa chiar fostul loc pe care a fost amenajat garajul. Şi asta fără niciun fel de costuri.

  Prioritate la rezervarea locurilor de parcare
  Reprezentantul Primăriei Satu Mare, Gheorghe Rentea, susţine că persoanele care au deţinut garaje în cartierele Micro 17, Carpaţi I şi II au prioritate la ocuparea viitoarelor locuri de parcare. Aceştia îşi vor putea rezerva locurile fără niciun fel de costuri. „Prioritari, după regulamentul stabilit de către Consiliul Local, sunt cei care au garaje. Aceştia vor avea prioritate la ocuparea locurilor de parcare chiar unde au avut garajul. Deja se pot depune cereri la Administraţia Domeniului Public. Nu se percepe niciun fel de taxe la rezervarea acestor locuri de parcare”, a declarat Gheorghe Rentea.

  Rezervare cu dileme
  Nici nu a început bine acţiunea de rezervare a viitoarelor locuri de parcare că deja s-a consumat şi un prim episod dubios. Consilierii locali au precizat că unele persoane din Micro 17 şi Carpaţi I şi II au fost taxate cu o sută de lei pentru rezervarea viitoarelor locuri de parcare, cu toate că administraţia locală a dat garanţii că aceste cereri sunt gratuite. Cei care ar fi solicitat banii ar fi fost reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public. Şeful Administraţiei Domeniului Public, Cristian Bozai Vodă, a negat o astfel de întâmplare, declarând că o astfel de taxă nu există. Totuşi, se vor face verificări în acest sens.

  Peste 5.000 de locuri de parcare
  În total, vor fi demolate aproape 1.900 de garaje din cartierele Carpaţi I, Carpaţi II, Micro 17 şi Micro 15. În locul garajelor ilegale, Primăria Satu Mare va amenaja peste 5.000 de locuri de parcare iluminate. În cursul lunii martie va fi făcută curăţenie, în luna aprilie va fi pregătit terenul, iar lucrările efective vor fi executate în cursul lunilor mai şi iunie. Astfel că noile locuri de parcare vor fi finalizate şi date în folosinţă în cursul lunilor iulie sau august. City-managerul Dan Băbuţ a mai precizat că aceste locuri de parcare nu vor putea fi închiriate decât după ce vor fi finalizate lucrările de amenajare. „Rămâne de văzut câte locuri de parcare vom face. Până ce acestea vor fi terminate, nu pot fi închiriate. Cei care doresc totuşi să închirieze un astfel de loc de parcare pot depune cereri în aşteptare”, a mai spus Dan Băbuţ.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img