More


  Investiţii de peste 2,36 milioane lei la Livada

  =

  livada

  Anul 2015 se arată a fi de bun augur pentru locuitorii oraşului Livada, conducerea primăriei având la dispoziţie un buget de peste 2,36 de milioane de lei doar pentru investiţii. Din aceşti bani vor fi asfaltate străzi, vor fi extinse reţele de apă şi canalizare şi vor fi reabilitate cămine culturale. Nu au fost uitate nici fondurile europene, astfel că se are în vedere efectuarea unor studii de fezabilitate pentru diferite proiecte finanţate din fonduri europene.

  1,3 milioane de lei doar pentru drumuri
  Bugetul total al oraşului Livada pentru anul 2015 este de 11,66 milioane de lei, cu peste 2 milioane de lei mai mult faţă de anul precedent. Potrivit primarului Piricsi Arthur, 2,36 de milioane de lei din acest buget sunt repartizaţi pentru investiţii. Pentru asfaltări de drumuri a fost alocată suma de aproape 1,3 milioane de lei. Din aceşti bani vor fi asfaltate, parţial sau total, străzile Lebedelor, Petofi, Laar Vasile precum şi două tronsoane de drum din localitatea Adrian şi alte două tronsoane din Livada Mică. În total, vor fi asfaltaţi circa 3 km de drum din oraş şi localităţile adiacente. Totodată, pentru diferite investiţii a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru Şcoala Gimnazială Livada şi alţi 50.000 de lei pentru Liceul Tehnologic.

  Pentru finalizarea lucrărilor la sala de nunţi din Livada a fost alocată suma de 70.000 de lei, precum şi 20.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de la căminul cultural din Adrian. Pentru începerea lucrărilor de reabilitare a căminului cultural din Livada Mică a fost alocată suma de 40.000 de lei, iar pentru începerea lucrărilor de demolare şi reconstrucţie a căminului cultural din Dumbrava a fost alocată suma de 100.000 de lei. În acest an vor fi demarate şi lucrările de extindere a reţelei de apă potabilă la Livada Mică, pentru care a fost alocată suma de 50.000 de lei.

  Primarul Piricsi a mai precizat că se va pune accent pe masterplanul apă-canal, implementat împreună cu SC Apaserv Satu Mare SA, în urma căruia vor fi extinse sau reabilitate 18,4 km de reţele de apă potabilă şi 12,3 km de canalizare. Valoarea totală a acestui proiect este de circa 10 milioane de euro din care 400.000 de lei sunt bani alocaţi de la bugetul local al oraşului Livada.

  Locuinţe pentru tineri
  Primarul Piricsi Arthur a precizat că nu au fost neglijate nici proiectele finanţate din fonduri europene. Au fost alocate sume importante pentru realizarea unor studii de fezabilitate în acest sens. Unul dintre cele mai importante proiecte este transformarea fostului internat de fete al Liceului Tehnologic în locuinţe pentru tineri. Aici pot fi realizate 40 de locuinţe noi. Totodată, vor fi făcute studii de fezabilitate pentru construirea unui cămin cultural în oraşul Livada cu 400 de locuri, dar şi pentru construirea unei săli de sport în acelaşi oraş.

  Totodată, vor fi depuse două proiecte, unul pentru modernizarea drumurilor forestiere şi unul pentru amenajarea urbană a centrului oraşului, ambele finanţate din fonduri europene. Se urmăreşte, de asemenea, extinderea reţelei de canalizare în satele Adrian, Dumbrava şi Livada Mică. “Pregătim şi un proiect prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru asfaltarea a 5 km de drum, şi anume străzile Scânteii, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu, Rândunelelor şi Tineretului”, a mai spus primarul Piricsi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img