More


  Pensionarii cer locuri de muncă

  =

  pensionari

  Preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Satu Mare, Mircea Marian, a solicitat ieri sprijin din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) în vederea angajării pensionarilor sau a văduvelor acestora care au venituri infime şi care au ajuns să se zbată în sărăcie.

  Preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Satu Mare, Mircea Marian, a cerut, în cadrul Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, sprijinul instituţiilor statului în vederea accesului pe piaţa muncii a persoanelor aflate în pensie sau a văduvelor acestora. Mircea Marian a precizat că sunt persoane care se zbat lună de lună cu pensii sau pensii de urmaş care nu depăşesc câteva sute de lei.

  Reprezentantul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Marcel Maruşca, a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu prea deţine pârghii legale în această direcţie, iar angajatorii nu pot fi obligaţi să angajeze o anumită categorie de persoane. În schimb, agenţii economici pot fi stimulaţi să angajeze persoane aflate în pragul vârstei de pensionare prin acordarea de diferite stimulente financiare, sub forma unor subvenţii. „Angajatorii beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare”, a spus Marcel Maruşca.

  La rândul său, prefectul Eugeniu Avram a spus că ar trebui să se marşeze pe atuurile acestei categorii de persoane. Mai exact, în limitele legii, să fie angajaţi ca şi asistenţi maternali, având în vedere faptul că mai toţi sunt părinţi sau bunici. „Pensionarii, mă gândesc, că ar putea fi angajaţi ca şi asistenţi maternali. Un loc de muncă ce ar putea fi fezabil, căci aceste persoane au experienţă ca şi părinţi şi ca bunici”, a precizat prefectul Eugeniu Avram.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img