More


  Soluţie pentru dezvoltarea serviciului de mediere pentru următorii patru ani

  =

  mediator

  O echipă formată din cinci mediatori, candidaţi la Consiliul Naţional de Mediere, oferă colegilor lor de breaslă, fie ei sătmăreni sau din toată ţară, o soluţie pentru următorii patru ani în vederea dezvoltării acestui serviciu la nivel naţional. Echipa formată din Nicoleta Ionescu, Simona Tocitu, Mihai Iulian Munteanu, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu şi Dorin Valeriu Bărbulescu s-a întâlnit ieri după-amiază cu mediatorii sătmăreni cu scopul de a prezenta programul de lor, dar şi de a discuta despre viitorul medierii în România.

  Echipa celor cinci propune un program pe patru ani etapizat în douză etape de câte doi ani. Astfel, în prima etapă, 2015-2017, echipa propune modificarea legislaţiei în sensul ca medierea să fie obligatorie în cauzele dintre profesionişti, pentru a evita blocajele financiare, precum şi în cele din sânul unei familii, având ca scop protejarea copiilor de traumele produse de procesele instanţelor de judecată. Pentru cea de a doua etapă, 2017-2019, echipa urmăreşte descentralizarea sistemului de mediere după modelul curţilor de apel. „La ora actuală există un grad de nemulţumire la nivel naţional în rândul mediatorilor. Ne dorim să îndreptăm aceste lucruri. Am fi ipocriţi să spunem că nu ne dorim să ne aleagă mediatorii sătmăreni, cu atât mai mult cu cât propunem un program, iar dacă nu ne îndeplinim aceste sarcini ne vom da demisia. Aceste lucruri vrem să le aducem la cunoştinţa mediatorilor din întreaga ţară, acesta fiind şi motivul turneului nostru”, a precizat Mihai Iulian Munteanu.

  Alegerile pentru Consiliul Naţional de Mediere se vor desfăşura în perioada 5-15 martie, atât prin corespondenţă cât şi direct la urnă, în cazul celor din Bucureşti, rezultatele urmând a fi cunoscute în data de 20 martie.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img