More


  Târgul Mărţişorului Tradiţional de la Negreşti-Oaş s-a bucurat de succes

  =

  targ

  Cea de a treia ediţie a Târgului Mărţişorului Tradiţional de la Negreşti-Oaş, deschis oficial ieri, s-a bucurat de succes atât în rândurile elevilor care le-au confecţionat, cât şi în rândurile negreştenilor, care le-au cumpărat. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ și ONG-urile din oraş.

  Aşa după cum spunea în cuvântul său de deschidere directorul Casei Orăşeneşti de Cultură Negreşti-Oaş, Natalia Lazăr, scopul evenimentului este acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialul artistic al copiilor prin realizarea unor creații artistice originale. “Obiectivele proiectului sunt stimularea creativităţii și dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească şi identificarea propriilor valori artistice și ale comunității din care fac parte”, a spus Natalia Lazăr.

  Cuvinte de apreciere faţă de organizarea acestui eveniment precum şi felicitări pentru elevii negreşteni implicaţi în proiect au mai transmis secretarul Primăriei Negreşti-Oaş, Ioan Radu Grigoraş, cât şi consilierul local Mihai Big.

  Lucrările a sute de elevi de la toate unităţile de învăţământ din oraş au fost expuse în cadrul acestui târg, fiecare instituţie de învăţământ având pregătit câte un stand. Majoritatea acestora au ales să confecţioneze mărţişoare tradiţionale, dar au fost şi cazuri în care tradiţionalul a fost împletit cu modernismul. Mărţişoarele au fost confecţionate în cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii din Negrești-Oaș utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse și încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului.

  Exponatele vor fi vândute pe durata târgului, banii încasați urmând a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat. Cele mai frumoase standuri vor fi premiate azi de Primărie şi Consiliul Local.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img