Absenteismul şcolar, combătut la Odoreuelevi

Şcoala Gimnazială din Odoreu încearcă să combată absenteismul şcolar prin proiecte interactive în care să fie implicaţi nu doar elevii şi cadrele didactice cât şi adulţii cu ajutorul unui program educaţional implementat de UNICEF. Din judeţul Satu Mare s-au înscris în program în 2014 doar două şcoli, respectiv Şcoala Gimnazială din Odoreu şi Şcoala Gimnazială din Culciu Mare.

Directorul Şcolii Gimnaziale Odoreu, Livia Sarca, a arătat că este al treilea an în care se desfăşoară acest program în această şcoală. “Anul acesta beneficiază de acest program aproape 40 de elevi care provin din medii defavorizate. Ne-am concentrat atenţia pe activităţi interactive în care să fie implicaţi şi părinţii acestora, având sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Odoreu. Ne dorim ca după finalizarea proiectului să putem continua aceste activităţi”, a mai spus Livia Sarca.

La nivel naţional, 44% dintre copiii de etnie romă cu vârste între 7 şi 11 ani nu merg la şcoală la ora actuală, cifra ridicându-se la 65% în cazul copiilor romi cu vârste cuprinse între 12-16 ani. La vârsta de 6 ani, cuprinderea copiilor romi în învăţământul preşcolar este de peste cinci ori mai scăzută decât media naţională. Abandonul se datorează în principal problemelor financiare. În majoritatea cazurilor, aceşti copii provin din familii sărace, cu părinţi care nu au prea multă educaţie, şi adesea fac parte din comunitatea romă. Pe copiii ce cresc fără a primi o educaţie decentă îi aşteaptă o viaţă de luptă cu sărăcia, excluderea socială şi marginalizarea.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts